Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Так, вам не здалося: на світі існують аеропорти, що служать одразу 2 країнам. Дізнайтеся, як таке можливо і в яких державах розташовані такі аеровокзали.



Зазвичай такі аеропорти розташовані на кордоні 2 країн. Або так сталося, що ними управляє більше, ніж одна держава в силу певних причин.
Аеропорт Базель-Мюлуз-Фрайбург (BSL)

Цей аеропорт запланували, як двосторонній об’єкт. Він розташований майже на перетині кордонів Франції, Швейцарії та Німеччини.

Хоча аеропорт розташований у Франції, користується ним ще й Швейцарія. Тут усе поділено на сектори: кожна країна має у власному секторі власні прикордонні пункти та митників.

Читати  Україна увійшла до списку найдоступніших гірськолижних напрямків у Європі

Цікаво те, що магазині на французькій стороні тут приймають оплату в євро, а на швейцарській – у франках.

Аеропорт Женеви (GVA)

Цей аеропорт повністю розташований на швейцарській землі. Але його злітно-посадкова смуга перетинає французький кордон.

Коли у 1950-роках влада Швейцарії захотіла розширити злітно-посадкову смугу, це було можливо зробити тільки на територію Франції. Тоді країни підписали договір та обмінялися рівнозначними земельними ділянками.

Смугу розширили, а Франції надали право користуватися частиною аеропорту. “Французька зона” пов’язана із територією Франції спеціальною дорогою. Відтак французи можуть сісти на літак, фактично, всередині власною країни, не перетинаючи швейцарський кордон.

Читати  Український художник підняв з руїн старовинний замок на Закарпатті

Міжнародний аеропорт Гібралтару (GIB)

Цей аеропорт є прикладом не співпраці, а суперництва. За територію Гібралтару точаться суперечки між Великою Британією та Іспанією.

Аеропорт побудували напередодні Другої світової війни в декількох метрах від іспанського кордону. До того ж як свідчить Іспанія, цю землю не внесли в Утрехтський договір, згідно з яким її передали Великій Британії.

Читати  Як правильно зібрати ручну поклажу: поради і головні помилки

У 2006 році настало тимчасове потепління у відносинах між країнами й вони домовилися експлуатувати аеропорт спільно. Новий термінал мав бути доступний з іспанського боку.

Але цього не сталося. В аеропорті завершили тільки Британську частину терміналу. Мандрівники, які прибувають з Іспанії, змушені проходити прикордонний перехід.

Аеропорти США на канадському кордоні

Таких є кілька. Більшість із цих аеродромів – просто злітно-посадкова смуга серед прерій. Однак вони все ж є портами в’їзду – тут треба проходити усі формальності при перетині кордону.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *