Travel News

Відпочинок у Єгипті в грудні 2020 – яка погода на курортах

Єгипет – це один з найпопулярніших туристичних напрямків, що не дивує, адже у цій спекотній африканській країні можна відпочивати впродовж цілого року. Дізнайтесь, яка там погода в грудні та чи варто вирушати туди на зимовий відпочинок.



Історія Єгипту охоплює ціле тисячоліття, а чарівна природа настільки різноманітна, що робить цю країну одним із найбільш бажаних місць для відпочинку. Тут кожен може знайти щось для себе: від величних пам’ятників стародавніх цивілізацій, загорнутих у пагорби барханів, до сучасних мегаполісів з усіма стандартами туристичного світу. Клімат Єгипту вважається тропічним континентальним, окрім як на сході країни.

Найпривабливішим сезоном для туристів завжди був серпень, проте у Єгипті навіть у грудні можна чудово провести час та відпочити сповна. На відміну від літнього сезону, погода у грудні стає більш комфортною: немає сильної спеки, а сонце стає більш лагідним. Ще однією перевагою відпочинку у грудні є те, що до цього часу вулиці та пляжі країни помітно порожніють, адже кількість туристів значно зменшується.

Відпочинок в Єгипті у грудні

У грудні в Єгипті погода все ще залишається сонячною та теплою, хоча іноді температура повітря може знижуватись. Середня температура у цей період – від +23°C до +25°C. Температура води в морі – приблизно +23°C.

Єгипет омивається одразу двома морями: на півночі – Середземним, а на сході – Червоним. Серед туристів популярнішими є курорти Червоного моря, адже температура води тут майже не опускається нижче +20°C протягом року, тому в грудні пляжний сезон тут продовжується. Найбільш відвідуваними курортами на узбережжі Червоного моря є: Хургада, Шарм-ель-Шейх, Макаді, Марса-Алам, Сома-Бей, Дахаб, Таба і Бур-Сафага.

Для туристів у грудні в Єгипті знайдеться багато розваг: можна досліджувати незрівнянну та дивовижну природу Червоного моря, займаючись дайвінгом. А ще у Єгипті це сезон фруктів, якими можна насолодитись на місцевих базарах. Туристи також можуть відвідувати різноманітні екскурсії.