Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Чернігові оприлюднили календар подій на 2021 рік, який склали з урахуванням карантинних обмежень.

Як розповіла заступник начальника Чернігівського міського управління культури і туризму Катерина Литвин, нудьгувати містянам і туристам не доведеться.



«З огляду на карантинні обмеження, в яких ми будемо жити вже другий рік поспіль, ми не планували дуже масових, масштабних заходів. Незмінним залишається святкування Дня міста, яке стане найбільш масовим заходом. Традиційно до нас приїдуть гості на концертну програму і, сподіваємося, залишаться на вікенд. Також багато гостей ми чекаємо на зимові свята – Казкове містечко в цьому році почне свою роботу не 19 грудня (в День святого Миколая), а 12-го (Андріївські вечорниці). Інші заходи будуть менш масовими, але не менш цікавими. Ми намагаємося, щоб майже кожні вихідні в місті панувала атмосфера свята: невеликі концерти, культурологічний проєкт «Art Avenue, проєкт ChAC, авторські екскурсії», – поділилася Литвин.

Читати  Для українців відкрили кордони 25 країн: куди і як тепер можна потрапити (список)

Серед подієвих новинок цього року – триденний ярмарок «Великодня метушня» з презентацією крафтових виробників Чернігівщини та їхньої продукції.

За словами Катерини Литвин, Чернігів вже почав підготовку до ярмарку і веде перемовини з потенційними учасниками.

Водночас цьогоріч уперше за десять років не відбудеться щотижневий мініфестиваль просто неба «Зелена сцена».

«Зелені сцени – це грантові проєкти, які фінансувалися за рахунок того, що кілька років поспіль ми вигравали бюджет участі. В цьому році, на жаль, вперше “Зелена сцена” не перемогла, а значить не отримала фінансування. Тому в цьому році пройде тільки одна «Зелена сцена» у вересні», – уточнила Литвин.

Читати  На Хмельниччині висадили дві тисячі кущів лаванди для популяризування туризму

Як відомо, культурно-соціальний проект «Зелена сцена» з 2011 року проводився у форматі щотижневого мініфестивалю з травня по вересень. Захід об’єднав українську творчу молодь різних напрямків: акторів, музикантів, художників, фотографів, поетів, майстрів хендмейду.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *