Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
В Ужгороді створять новий туристичний маршрут, до якого увійдуть 30 архітектурних пам’яток чеської культурної спадщини.

Як повідомляє пресслужба Ужгородської міськради, про це йшлося під час зустрічі міського голови Богдана Андріїва з очільницею Чеського центру в Києві Радкою Рубіліною, передає Укрінформ.



“У місті  працюють над створенням нового туристичного маршруту, що поєднає три десятки об’єктів чеської культурної спадщини міжвоєнного модернізму, серед них і район Малий Ґалаґов (який може потрапити до списку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО), палац Баті на площі Театральній, школа №3, будівля водоканалу тощо”, – йдеться в повідомленні.

Читати  Держагентство з туризму дало поради українцям щодо вибору місця для літнього відпочинку

Організатори проєкту “Чеський спадок в Ужгороді” розробляють віртуальний та візуальний контенти – інформаційні листівки із зображеннями об’єктів архітектурної спадщини, внесених до туристичного маршруту, з вербальним доповненням на звороті.

Як зазначила Радка Рубіліна, проєкт фінансує чеська сторона. Від Ужгородської міськради потрібні дозволи на розміщення табличок із QR-кодами, які потім внесуть на гугл-мапи.

Читати  Названо останню країну Європи без коронавірусу

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв запевнив, що міська влада підтримує такі ініціативи.

До реалізації залучені науковці Ужгородського національного університету, Національного архіву (Чеська Республіка), представники краю Височина, проєкту “Uzhhorod Modernism” тощо.

Промоційний науково-популярний культурно-історичний проєкт має на меті актуалізувати чеську культурну (зокрема архітектурну) спадщину як органічну частину сучасного міського ландшафту Ужгорода.

Читати  Чи не скручувати і не складати: як упакувати багато речей в ручну поклажу

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *