Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У заповіднику «Трипільська культура», що в селі Легедзине на Черкащині, створять садибу зеленого туризму із хати початку ХХ століття.

Про це розповів директор заповідника Владислав Чабанюк.



«Про готель я почав мріяти ще 15 років тому. До нас приїздить маса туристів, яким є де поїсти і скупитися, але заночувати не було де. Позичали в Сірка очі й пропонували їхати до Тального або Умані. Друзі наших дітей запропонували започаткувати в селі зелений туризм. Вони купили старовинну хату мого діда Ївлампія і баби Афії. Тепер я допомагаю їм оздобити будинок в стилі кантрі. Навіть горище стане житловим», – розповів Чабанюк.

Читати  У Канаді активісти купили острів за 1,7 мільйона доларів: з якою метою

За його словами зараз хату активно ремонтують. Її перекривають соломою найкращі в Україні майстри – Максим Тонкіш та Станіслав Фесенко з Полтавщини. Раніше вони вже перекривали соломою дахи трипільських хат у Легедзиному.

«Для хати навіть створять спеціальну сторінку у Фейсбуці, де розповідатимуть про принади легедзинського зеленого туризму», – додав директор заповідника.

Читати  Baron Hotels & Resorts: лідер в індустрії гостинності Єгипту

Як повідомлялося, у селі Легедзине Звенигородського району розташований музей і центральний офіс заповідника «Трипільська культура». Тут розкопують найбільше у світі трипільське місто площею 450 гектарів. Роботи фінансує англійський лорд Бертран Кост. У селі купують хати київські археологи й режисери. Тут придбала хату американська режисерка Наомі Умань.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *