Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Стамбулі на станції електропоїздів Marmaray Yenikapı сьогодні відкрилася діджиталізована виставка унікальних мініатюр XVI століття авторства Наккаша Османа.


Про це повідомляє управління з комунікацій адміністрації президента Туреччини, яке організувало виставку.

«Це унікальна робота з погляду османської культури та історії мистецтва. Це унікальні мініатюри із захопливою історією, яка проливає світло на концепцію способу життя та розваг Стамбула XVI століття», – йдеться в повідомленні.

Читати  Лідери ЄС доручили Єврокомісії забезпечити свободу подорожей під час пандемії

Виставку представлено в цифровому форматі, з ефектом візуалізації на 360 градусів. Вона налічує 15 різних мініатюр Наккаша Османа, 32 мініатюри з альбому Surnâme-i Hümayun та тривимірний голограмний фільм, який розповідає історію створення мініатюр.

Мініатюру як одне з древніх мистецтв, що мають історичну та культурну цінність, було внесено до Списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО в останні дні 2020 року за ініціативи Туреччини.

Читати  Потяг замість літака: чому деякі туристи обирають повільні подорожі

Наккаш Осман – один з видатних художників-мініатюристів XVI століття. Він творив при султанському дворі, зокрема й в період Сюлеймана Пишного. Його ще називають східним Леонардо да Вінчі за оригінальний художній стиль. Митець відтворював сцени з життя того часу, тому його мініатюри мають також історичну цінність. Сьогодні в палаці Топкапи зберігається близько 600 мініатюр, які, вважається, належать Наккашу Осману.

Читати  Жителі Венеції влаштували протест через повернення круїзних лайнерів після пандемії

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *