Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
На Хмельниччині на території Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» запрацював радіотеатр, завдяки якому туристи можуть почути розповідь про фортецю, що супроводжується звуковими ефектами.


Про це розповів заступник директора заповідника Ігор Западенко.

«Проєкт «Радіотеатр у Меджибізькому замку» – це імпровізована, але, на наш погляд, вдала відповідь на ситуацію з COVID-19. Хмельниччина, як і інші області опинилася в «червоній» зоні, а це потребує зміни формату роботи, і навіть вакцинованим співробітникам та відвідувачам потрібно убезпечуватися. Все почалося з ідеї взяти текст екскурсії, начитати і періодично її озвучувати. Згодом ми вирішили долучити до цього звукову картинку життя замку», – зазначив Западенко.

Читати  Намагайтеся не подорожувати, якщо у цьому немає необхідності, – ВООЗ

За його словами, завдяки радіотеатру, що транслюється на подвір’ї замку, відвідувачі можуть почути звуки атмосфери давньоруського граду і аж до часів Першої світової війни зі свистом стріл, гармат, ланцюгами мосту, що підіймається та опускається. Натомість візуальний ряд створює сам замок.

Радіотеатр – це 20-хвилинна програма, що звучить кожні 45 хвилин. Таку форму роботи в заповіднику запровадили минулого тижня.

Читати  Станція метро на Музейному острові в Берліні: чим унікальна нова підземка

«Театр – це не одна вистава, а репертуар, тому ми зараз працюємо над іншими аудіоекскурсіями. Зокрема одну із них присвятимо річниці Голодомору. У нас є тематична музейна експозиція», – додав Западенко.

У Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж» планують доповнити радіотеатр історіями на теми життя замку та продовжити таку практику в подальшому.

Читати  Скільком українцям відмовили у в'їзді польські прикордонники у 2021 році

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *