Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Кам’янці-Подільському на Хмельниччині туристів запрошують відвідати кілька найпопулярніших локацій.

Про це повідомляє Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник



Зокрема, це візитівка міста – Старий замок над вузьким перешийком каньйону річки Смотрич, що має 13 веж і будувався впродовж XIV–XVIII ст.

У кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла вразить унікальне у світовій архітектурі поєднання мінарету, увінчаного фігурою Діви Марії, та чинного християнського храму. Там також зберігається мармуровий надгробок Лаури Пшездецької, доньки подільських магнатів Пшездецьких. Вона померла у 21-річному віці від туберкульозу хребта, лікуючись в Італії, а надгробок для неї виготовили в Римі.

Читати  Вартість подорожей стане доступнішою, – Стефанішина про відкрите небо з ЄС

Через річку Смотрич проходить 379-метровий міст «Стрімка лань» («Лань, що біжить»). Він популярний серед шанувальників екстремального відпочинку – роупджампінгу.

У дворику Музею старожитностей варто побачити унікальну й рідкісну колекцію давніх ідолів, яким поклонялися наші пращури. Скульптури зібрані на території Середнього Подністров’я.

Один із популярних об’єктів міста – найстаріша в Україні ратуша, будівля польського магістрату, побудована у центрі Кам’янця-Подільського після надання місту Магдебурзького права у 1374 р. Вона складається з двоповерхового будинку ради і восьмиярусної годинникової вежі.

Читати  В Австрії легалізують евтаназію: хто отримає на неї право

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *