Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Кулінарні традиції греків формувалася понад 3,5 тис. років. Їхня кухня має чимало спільного з французькою, балканською та італійською. Вважається типовою середземноморською.



Важливе місце в раціоні греків посідають риба і морепродукти. Такі сорти, як морський окунь, скумбрія, дорада частіше запікають на вугіллі, причому подають до столу в супроводі “ладолемоно”, оливкової олії з лимоном.

Грецький салат

У розумінні греків – це крупно подрібнені помідори та огірки, цибуля-шалот, оливки, фета, орегано. Усе це заправляється оливковою олією. Залежно від регіону в страву можуть додавати солодкий перець, каперси, анчоуси чи заправку з дрібно нарубаної свіжої зелені. Фету іноді подають окремо, приправивши орегано та оливковою олією.

Читати  Театри України: місця, які вразять своєю атмосферністю

Мусака

Ця страва одна з найпопулярніших у Греції. З’явилася 1920 року завдяки кухареві Ніколасу Целементесу. За основу кулінарного шедевра взяв арабський рецепт салату з баклажанами. Додав м’ясо, зверху полив соусом Бешамель, рецепт якого дізнався від французів. Іноді до запіканки додають кабачок, картоплю чи гриби. Традиційно мусака подається з сиром фета, листям салату, цільнозерновим хлібом і червоним вином.

Читати  На Гаваях знищать "Сходи в небо": туристична атракція небезпечна для життя

Спанакопіта

У перекладі з грецької назва страви означає “пиріг зі шпинатом”. Традиційно страву готують з листкового чи тіста філо. Незмінною залишається лиш начинка – шпинат, бринза або сир фета.

Галактобуреко

Цей десерт готують з листкового тіста та заварного крему. Має неймовірно ніжний, водночас хрусткий смак.

Лукумадес

Солодка страва у вигляді кульок також готується з тіста. Приправляють спеціями, медом та присипають цукровою пудрою.

Читати  Одна з країн Скандинавії скасовує карантин для усіх мандрівників

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *