Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Невеликий круїзний лайнер World Discoverer мав величезні перспективи. Його спеціально створили досить вузьким, щоб він міг проходити по нешироких річках і протокам, відкриваючи мандрівникам раніше невідомі місця, зокрема Південного полюса й Амазонки.



Якраз через незвіданість підступних вод World Discoverer назавжди залишився у їх володіннях. Зараз 87-метрове судно покоїться в бухті Родерік на Соломонових островах. Воно лежить на мілині, нахилене під кутом 46 градусів, і привертає до себе увагу туристів з усього світу.

Про судно World Discoverer

World Discoverer був спроєктований і побудований у Німеччині в 1974 році. Через банкрутство першого власника корабель довелося продати. Потім він ще кілька разів змінював господаря.

Читати  Швеція на два місяці продовжила заборону на в'їзд з-за меж ЄС

У судна був подвійний корпус і присвоєно крижаний клас 1А, який дозволяв плавання у полярні райони Антарктики. Пасажири могли спостерігати рух крижин та айсбергів, навіть наближатися до них на надувних човнах, яких на World Discoverer був цілий запас.

Де плавав корабель

У тій частині світу, близькій до Південного полюса, корабель ходив у період австралійського літа, тобто з листопада до лютого. Подорожуючі могли насолоджуватися виглядом Фолклендських островів, Чилі, Аргентини. А традиційним літом корабель подорожував по регіону Аляски і навколо Берингового моря.

Читати  Як пожити в номері готелю безкоштовно: турист вигадав цікавий спосіб

 

Подорожі на World Discoverer називали громадськими експедиціями, адже вперше нові місця відвідували прості люди, а не вчені. Щоправда, була там і невелика команда досвідчених істориків, геологів, біологів і натуралістів, які розповідали туристам про те, що вони бачать довкола.

World Discoverer був явно зроблений для розумних і допитливих пасажирів. Тут була бібліотека, лекційний зал, фітнес-центр, солярій з басейном і медичний центр.

Крах корабля

На жаль, життя корабля було недовгим. 30 квітня 2000 року World Discoverer наткнувся на непозначений на мапі риф у протоці Сандфлай, що на Соломонових островах, та пошкодив корпус.

Читати  В Єгипті з'явиться новий курорт

Капітан Олівер Кресс послав сигнал лиха, який отримали у столиці островів, місті Хоніарі. Прибулий на місце пасажирський пором врятував усіх пасажирів World Discoverer, а саме судно, яке почало нахилятися на бік, капітан вивів на мілину в бухті Родеріка, щоб уникнути його затоплення.

Місцеві жителі, які в той час перебували в стані громадянської війни, розграбували його і заважали його порятунку. Після обстеження пробоїни з’ясувалося, що корабель не підлягає відновленню.

 

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *