Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Маленька балканська держава Північна Македонія – край з древньою історією. Дивовижні пейзажі, колоритні міста, стародавні фортеці – всього цього тут вдосталь.



Українські тревел-блогери та ведучі реаліті-шоу “У кого більше?” на Новому каналі, Макс Узол та Оля Манько продовжують відкривати світ. Цього разу вони поділилися цікавими локаціями столиці Північної Македонії Скоп’є.

Озеро та каньйон Матка

Це однозначно найкрасивіше місце Північної Македонії. Розташоване всього за 17 кілометрів від Скоп’є. Ще сто років тому там була невеличка річка Треска, а у 1938 році її перекрили та побудували ГЕС. Так утворилося красиве озеро Матка, – розповідає Оля.

Читати  Стюардеса назвала одну обов'язкову дію, яку має виконати кожен пасажир після посадки в літак

Вона також додала, що окрім неймовірних краєвидів там є Андріївський монастир XIV століття, барахолка з вінтажними сувенірами та кафе. Обов’язковим атракціоном локації є прогулянка на човні (109 гривень з людини). Ще можна скористатися додатковою опцією – запливом у печеру (326 гривень з людини).

Кам’яне місто Куклиця

Півтори години їзди від Скоп’є – і ви опинитесь у чудернацькому місці Куклиця. Його називають містом ляльок. Прикол у тому, що там “живе” 120 величезних кам’яних фігур, – каже Макс.

Читати  Windrose розширює географію польотів до Італії

Мандрівник також розповів дві легенди походження міста. За першою – чоловік призначив весілля з двома різними жінками в той самий день. Одна з них так розлютилася, що прокляла всіх присутніх. І скульптури – це гості того гуляння. Інша ж стверджує, що колись це місце було абсолютно порожнє, тут проходило військо. Потім різко подув морозний вітер, і всі воїни перетворились на каміння.

Читати  У Туреччині придумали нову хитрість для туристів: чому поїздка подорожчає

Місто Кратово

Воно розташоване у кратері згаслого вулкана. Звичайне, без містики. Але дуже приємне й атмосферне завдяки вузеньким вуличкам та однаковим будинкам із червоними черепичними дахами, – поділилася Оля.

За її словами, затишному Кратовому приблизно тисяча років. Там збереглися старі будівлі та навіть сторожові вежі. Але найголовніша фішка міста – кратовські мости.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *