Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Вадим Івлєв – мандрівник, який шукає важкодоступні та найвіддаленіші куточки світу. Також він веде блог “Льодовик Мармолада: кращі гірськолижні траси світу”.



Навіть для катання на лижах, він обрав незвичну та унікальну локацію: гору Мармолада на північному сході Італії – одну з найкращих гірськолижних трас світу та льодовик, який незабаром розтане.

Ось враження, якими поділився Вадим Івлєв

500 кілометрів трас на схилах чотирьох долин

Моє серце небайдуже до гір – там воно то завмирає на крутих спусках, то мало не вистрибує від хвилювання на старті або від втоми на фініші. Після повернення додому від спогадів про гори стає солодко й радісно. Уперше я зрозумів, що люблю гори, кілька років тому – після спуску на лижах з вершини заввишки 3300 метрів.

Читати  Карпати замело: у мережі з'явилися захопливі світлини засніжених вершин

Одинадцяте січня почалося легко й радісно на круговому лижному маршруті Селла-Ронда протяжністю 40 кілометрів. Важко уявити краще місце для катання на лижах, адже це 500 кілометрів трас, з’єднаних між собою двома сотнями гірськолижних підйомників на схилах чотирьох затишних долин. До полудня ми не поспішаючи дісталися на лижах до курорту під назвою Араба, а потім до станції підйомника Мальга-Чапел.

Читати  Львівщина чекає в травні на туристів: пропонують сплави, гастромандри та «чорні тюльпани»

З цієї точки, розташованої на висоті 1446 метрів над рівнем моря, підіймається ліфт на вершину заввишки 3269 метрів. У зворотному напрямку пролягає траса Ла-Беллунезе протяжністю 12 кілометрів з перепадом висот у 1810 метрів та неперевершеним видом на хребет Селла.

Як тільки гондола підйомника відправляється зі станції, перед вами в усій красі постає гора і траса, на якій у 1935 році відбулися знамениті “гігантіссімо делла Мармолада” – перші в історії перегони з гігантського слалому. Гори бувають підступними. Буває, що кататися небезпечно, але водночас весело. Там, на вершині, можна побачити те, що мало хто бачив. У горах ми шукаємо природну красу, тож потрібно поспішати! Кажуть, що льодовик, розташований у гірському масиві Мармолада, може розтанути вже через 15 років.

Читати  На Сардинії запровадили штрафи за крадіжку піску з пляжів

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *