Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Онлайн-екскурсію «Українські перлини світової спадщини ЮНЕСКО у Львівській області» підготували в регіоні.

3D-тур створили у межах відзначення 30-річчя Незалежності держави.



«Створення панорамних турів дозволяє показати об’єкти, які вартують уваги, адже нам є що показати і є чим пишатись. Ми працювали над панорамами як ззовні об’єктів, так і всередині. Відвідати ці пам’ятки можна із власного комп’ютера. Можна в деталях побачити усі розписи, кожну балку, відчути вітражне освітлення. Технологія не є надто складною, щоб не можна було поширювати на інші пам’ятки, тому це тільки початок. Сподіваюсь проєкт розшириться і на інші об’єкти, які потребують уваги і пам’яті», – розповів один із виконавців проєкту Юрій Преподобний.

Читати  Укрзалізниця збільшує кількість поїздів до Буковеля

До створеного туру включили кілька пам’яток, серед яких церква Святого Юра у Дрогобичі, церква Пресвятої Трійці у Жовкві, церква Пресвятої Богородиці у селі Матків, церква святого Духа у селі Потелич. Більшість робіт виконали із допомогою дронів, після чого усі зображення обробили у відповідних програмах.

«Однією з ідей було створення панорамного туру, який можна переглянути з будь-якого куточка планети. Історія українського народу налічує багато століть, і збереження наших пам’яток вартує уваги сучасників. Шанування пам’яті наших перлин має згуртувати навколо себе всіх зацікавлених, щоб наша молодь мала змогу їх бачити та насолоджуватись», – зазначила під час презентації заступниця директора департаменту освіти і науки Ольга Котовська.

Читати  Польща стала частіше відмовляти українцям у в'їзді

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *