Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Одному з найстаріших замків Тернопільської області – Чортківському – виділяють 14 млн грн для реставраційних робіт у межах програми «Велика реставрація».


Про це повідомив генеральний директор Національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура.

«Ми підписали договір зі спеціальною науково-виробничою будівельною реставрацією «Кам’янець» на ліквідацію аварійного стану Чортківського замку, побудованого ще на межі ХІV-XV століть. Проєктом передбачено влаштування консерваційного даху, який повинен вберегти фортифікаційні стіни від подальшого руйнування. Плануємо відтворити стіни з місцевого каменю-пісковику на основі збережених іконографічних матеріалів», – сказав Маціпура.

Читати  Переможці World Travel Awards 2020: хто отримав туристичний Оскар

За його словами, кошти на рестраврацію замку в Чорткові виділили в рамках національної програми «Велика реставрація».

Проєкт відібрала експертна рада при Міністерстві культури та інформаційної політики. Планується, що перший етап консерваційно-реставраційних робіт завершать вже до кінця цього року, аби вже наступного літа, коли відзначатиметься 500-річчя Чорткова, провести там низку святкових заходів із реконструкцією історичних подій, що стосуються твердині.

Читати  У Литві незабаром запрацюють два автобусні україномовні аудіогіди

Чортківський замок тривалий час був резиденцією українських магнатських родів Гольських та Потоцьких, а тепер входить до Національного заповідника «Замки Тернопілля».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *