Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Цього разу, Антон Птушкін – відомий тревел-документаліст здійснив подорож на одні з найвіддаленіших островів в Атлантичному океані – Азори. У цьому матеріалі читайте цікаві факти від мандрівника про Азорські острови.



Невеликий за площею архіпелаг складається з 9 островів. З точки зору клімату Азори – унікальне місце. Воно розташоване на 38 широті, що досить північно, але при цьому температура взимку на вулиці становить +15°C. Снігу і заморозків тут не буває ніколи. А секрет такого клімату – тепла течія Гольфстріму, яка проходить через архіпелаг і нагріває океан.

Читати  5 туристичних фільмів

Я прилетів на острови взимку і аніскільки не пошкодував. Навіть в цю пору року вони приголомшливо красиві, дуже зелені, і що дуже важливо, практично безлюдні. Я давно не пам’ятаю, щоб так відпочивав душею під час їзди за кермом, насолоджуючись красою, – каже Антон Птушкін.

“Ноїв ковчег” для світової флори

На Азорських островах досі є залишки реліктового лісу, який існував тут сотні років до приходу людей. Він строго охороняється як біорезерв Євросоюзу. В радіусі 1,5 тисячі кілометрів немає ніяких шкідливих виробництв, а через вологий клімат острова цвітуть і пахнуть навіть взимку. Азори називають “Ноєвим ковчегом” для фауни, адже сюди звозять різні рослини зі всього світу.

Читати  У фінальній серії "Мандруй Україною" Комаров показав, як добувають "біле золото" Карпат

Податок на котів

Коти на островах вважаються “інвазивними” тваринами, адже через них тут зникло кілька видів птахів.

Еверест серед Атлантики

Гора Піку – це діючий стратовулкан, розташований на острові Файя. Її висота становить 2351 метр над рівнем моря. Тим не менш, це одна з найвищих гір у світі. Велика частина гори прихована під водою, але якби вся гора знаходилася над водою, то її висота склала б більше 8400 метрів, що всього на 400 метрів нижче висоти Евересту.

Читати  Бердянськ став найпопулярнішим курортом України за версією Google

Місто в кратері вулкана

Всередині острова Сан Мігель є кілька вулканічних кальдер. В одному з кратерів вулкана діаметром 5 кілометрів і глибиною 400 метрів азорці побудували місто Сеті-Сідадішз населенням 800 осіб.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *