Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Один із варіантів подорожей – вирушити до Заліщиків на Тернопільщині.

Ми часто зустрічаємо красиву панораму цього містечка, що нагадує півострів, у різноманітних публікаціях, на листівках та на фото у соцмережах. Але не всі знають, що це місце знаходиться саме в Україні.



Місто Заліщики розташоване у “чаші” глибокого каньйону Дністра.Саме тут річка робить петлю майже на 180 градусів, огинаючи місто. Здалеку це дуже схоже на підкову. Сюди найчастіше їдуть подивитись красиві краєвиди на Дністер, але й у самому місті є що побачити. Розповімо, що можна подивитися у Заліщиках за вихідні.

Читати  Дешевше, ніж потягом: SkyUp розпочав продаж авіаквитків на рейси Запоріжжя – Львів

Давнє місто з історією

Перша згадка про місто датована ще 1340-м роком. Щодо походження його назви є дві легенди. За однією з них, перші поселенці жили за ліщиновим лісом. За іншою, колись тут у зарослях ліщини зупинялися відпочити купці, які прямували з Галича до Молдови або назад.

Найбільшого розквіту місто досягло за часів правління Станіслава Понятовського. Саме тоді місто здобуло право чотири рази на рік проводити ярмарок, що дало значний поштовх розвитку торгівлі у місті. Заліщики також отримали Магдебурзьке право, свій герб та прапор.

Читати  Озеро Каїнди в Казахстані – бірюзова водойма, яка законсервувала затоплені дерева

До 1939 року місто було центром виноробства. Щороку тут проводили традиційне свято – “Винобрання”, на яке приїжджали з усієї тодішньої Польщі. Заліщики пропонували туристам комфортний відпочинок на двох облаштованих пляжах на березі Дністра.

Про популярність локації у той час свідчить і той факт, що з Варшави до Заліщиків курсував комфортний швидкісний потяг.

Читати  У Хмельницькому з’явився музей еволюції мін

Історія, яку часто розповідають гіди

Франциск ІІ, подорожуючи Галичиною, мав намір завітати й до Заліщиків. Дізнавшись про це, власник місцевого великого маєтку Леон Антоній Бруницький, щоб отримати прихильність імператора, наказав повністю переробити інтер’єр палацу так, щоб він мав вигляд імператорської резиденції у Відні. Задум Антонія вдався. Згодом він отримав титул барона.

Що подивитись у Заліщиках

Площа ринок (центральна площа);

Костел Святого Станіслава;

Синагога;

Палац Бруницьких;

Краєзнавчий музей;

Панорама Заліщиків;

Також варто спробувати сплав по Дністру.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *