Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Палац Гредлів У містечку Сколе на Львівщині можна побачити палац Гредлів, обабіч якого розлігся парк. Їх XIX століття заклав барон Еугеніушем Кінскі, після того як він придбав сколівські землі у графа Потоцького. Наприкінці XIX століття палац перебудували у стилі необароко єврейська родина братів баронів Гредлів, які контролювали місцеву промисловість.



У вересні 1937 року у маєтку гостював і полював онук цісаря Франца Йосифа І князь Віндіш-Грац. Після полювання аристократ гордо позував перед палацем з оленячим черепом з розкішними рогами. Після окупації Сколе радянськими військами наприкінці вересня 1939 року в палаці розташовувався відділ НКВС, який повернувся сюди у серпні 1944 року і діяв до 1948 року. Перед будівлею палацу розташований гарний фонтан. Гарно збереглися ковані хвіртки та огорожі. Сюди можна дістатись електричками із приміського вокзалу чи потягами ужгородського напрямку з головного вокзалу. Крім цього, сюди можна доїхати автобусом Львв-Сколе, що курсує з головного вокзалу.

Читати  Хитрощі на кожному кроці: як лоукостер "кидають" на гроші пасажирів

П’ятничанська вежа
Неподалік Жидачева, у селі П’ятничани, розташована оборонна споруда XIV-XV століття. Вежу вважають рідкісною пам’яткою оборонного будівництва галицької школи. Існує легенда, що П’ятничанська вежа могла бути залишками замку Сенявських чи Василіанського монастиря. Довгий час вона стояла руїною, але відреставрована в 1990—1991 роках.

Вежа була не тільки оборонною спорудою, а і спостережною із далекосяжним і прекрасним виглядом: звідси продивлялася вся долина річки Боберки, що простягалася від городища на північний захід, аж до Бібрки, як і шлях, що звивався нею здовж річки.

Читати  На Чернігівщині буде своя "Дорога смаку та вина"

 

Верецький перевал

На межі Закарпатської і Львівської областей, на вододілі річок Стрий та Латориця можна помилуватися гірськими пейзажами на висоті 841 метр над рівнем моря.

Веревецький перевал був одним із найважливіших Українських Карпат. Нині ним користуються лише мешканці ближніх сіл — Жупани, Климець (Львівська область) і Верб’яж, Завадка, що на Закарпатті. За переказами, 895 року угорські племена наа чолі з вождем угорців Арпадом перейшли Карпати і завоювали Паннонську низовину — прикордонну провінцію Римської імперії.

Існує також інша версія, згідно з якою, угри (предки сучасних урорців), яких гнали половці вздовж Чорного моря зайшли лівим берегом Дунаю аж до слов’янського озера Балатон і вибили звідти слов’ян. Далі вони перейшли Дунай і пішли нищити русів в Дунайсько-Тисовій низовині. Перед 900 роком навалу угрів зупинили в передгір’ях Карпат русами.

Читати  Жарт із ногою: пасажир показав, як позбутися "босих гостей" на своєму підлокітнику в літаку

Найбільший тюбінг-парк України

«Їжак Парк» – новий, найбільший тюбінг-парк України, довжина траси для спуску сягає 500 м. у селі Красів.

Такий відпочинок стане цікавою забавою для усієї родини. Під час спуску з гори на шаленій швидкості, кожен неодмінно відчує хвилю чистого повітря, драйвових емоцій та захоче спуститися і ще, і ще. А після пережитих емоцій неодмінно потрібно скуштувати бограч та зігрітись гарячим чаєм, які запропонують в кафе на території тюбінг-парку. Парк відчинений для відвідувавчів з 10.00 до 19.00.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *