Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
В Острозі на Рівненщині за підтримки Українського культурного фонду розробили інтерактивну мапу володінь князів Острозьких для віртуальних подорожей.


Про це передає пресслужба Рівненської облдержадміністрації.

«В Острозі реалізували проєкт «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких». За підтримки Українського культурного фонду громадська організація «Братство імені князів Острозьких» створила інтерактивну карту. Це перша спроба об’єднати інформацію про надбання князів у форматі онлайн-платформи», – йдеться у повідомленні.

Читати  Bees Airline запускає чартерні рейси з Києва до країни білих ночей і північних сяйв – Фінляндії

Так, перший етап проєкту передбачав створення вебресурсу та наповнення його матеріалами. Далі за допомогою сучасних технологій, зокрема, методу фотограмметрії, було оцифровано понад 20 автентичних експонатів XIV-XVII ст. Для створення однієї 3D-моделі зроблено від 400 до 1500 високоточних фотографій.

Окрім цього, було відзнято 5 відео віртуальної реальності, які занурюють глядача в атмосферу міста й розповідають про історію та діяльність роду Острозьких.

Читати  Мармурове море в Туреччині вкрилося коричневою піною, яка загрожує екосистемі

А вже цьогоріч для доповнення віртуального музею вдалося створити інтерактивну карту володінь князів Острозьких. Розробники переконані, що вона стане ефективним та цікавим засобом для онлайн-мандрівки найцікавішими містами п’яти країн світу – України, Польщі, Білорусії, Литви та Словаччини, які колись належали княжому роду та до цього часу зберігають своє історичне надбання.

Читати  Народні доми у горах Львівщини перетворять на туристичні етнофолькцентри
Здійснити віртуальну прогулянку за допомогою мапи можна за посиланням.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *