Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Чистота та особиста гігієна особливо важливі в складні часи пандемії коронавірусу. Якщо удома слідкувати за цим цілком реально, то в подорожі це складніше.



Локаціями з найбільшим ризиком називають аеропорти та вокзали, адже за день там проходять тисячі людей. Готуючись до поїздки, варто думати не лише про майбутню відпустку, а й про заходи безпеки та індивідуальний захист – зберігати дистанцію, правильно носити маску, не торкатися до обличчя, мити та дезінфікувати руки.

Крім того, бажано уникати найбрудніших місць, а якщо це неможливо – намагатися мінімізувати ризик. Що це за місця – читайте далі.

Читати  Таїланд від квітня запроваджує туристичний збір

Підлокітники на кріслах

Зазвичай перед польотом пасажири розташовуються на сидіннях у зоні очікування, не підозрюючи про небезпеку, яку вони приховують. Підлокітники крісел біля виходу на посадку входять до переліку найбрудніших місць в аеропортах згідно з дослідженням Insurance Quotes.

Поручні

Позмагатися з підлокітниками можуть поручні біля сходинок та вздовж ескалаторів і траволаторів, а також різноманітні огорожі біля стійок реєстрації та інших зон. Їх також торкаються тисячі людей, тож вони не можуть претендувати на ідеальну чистоту.

Сенсорні екрани

Досить часто в аеропортах розташовують сенсорні екрани, де пасажири можуть самостійно дізнатися необхідну інформацію, зареєструватися на рейс чи оформити додаткові послуги. Це доволі зручно, але негігієнічно – ці девайси зайняли перше місце серед найбрудніших поверхонь в аеропортах.

Читати  Для мандрівників: 10 поширених фраз, що знадобляться в Туреччині

Контейнери для речей

Після реєстрації пасажири вирушають на огляд. Щоб пройти його, потрібно залишити свої речі (ручну кладь, верхній одяг, металеві елементи, іноді взуття) у спеціальних контейнерах. Обійтися без цього не можна, але при огляді варто бути обережнішим, адже ці коробки також вважаються одними з найбрудніших.

Поверхні у вбиральнях

Як не дивно, у громадських вбиральнях в аеропортах найбруднішими є не унітази, а інші поверхні. Стільниці, раковини, диспенсери з милом, змішувачі та дверні ручки прибирають не так ретельно, як туалети, а у теплому та вологому середовищі бактерії та грибки почувають себе краще.

Читати  Бакота: чим відома, що подивитися і як доїхати
Враховуючи кількість людей, які бувають у цих зонах, недивно, що там були знайдені життєздатні бактерії та грибкові клітини. Тож перед тим, як сісти в крісло та спертися на підлокітник, не зайвим буде протерти його серветкою з антисептиком, та скористатися дезінфектором після користування сенсорним екраном чи візиту до вбиральні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *