Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Торік через пандемію кількість міжнародних подорожей скоротилася на понад 70 відсотків – у порівнянні з попередніми роками. Збитки в туризмі сягнули 2,4 трильйона доларів, а у 2020 і 2021 роках передбачається втрата понад 4 трильйонів доларів.



Як очікують експерти, повністю туристична галузь відновиться не раніше ніж 2023 року. Ключем до відновлення в ООН вважають вакцинацію проти коронавірусу та відповідні сертифікати.

Відповідно до доповіді, у 2020 році міжнародний туризм і пов’язані з ним сфери вже зазнали збитків у розмірі 2,4 трильйона доларів, а цього року можуть бути порівнянні втрати.

Читати  Як не заразитися коронавірусом у літаку: досвідчений мандрівник розповів лайфхаки

Прогноз на цей рік не виглядає набагато кращим. Перші три місяці були знову поганими… Є очікування певного відновлення в другій половині року, принаймні певною мірою в Північній Америці та Європі, – зазначив представник Конференції Ральф Петерс.

У дослідженні згадуються три сценарії розвитку подій на 2021 рік, котрі передбачають скорочення туристичного потоку на 63 – 75 % у порівнянні з допандемічними показниками. Це означатиме збитки для галузі від 1,7 трильйона до 2,4 трильйона доларів.

Читати  Стюардеса показала, як "правильно" роздавати закуски на борту літака

Очікується, що спочатку туристичний сектор почне відновлюватися в Франції, Німеччині, Швейцарії, Великобританії і США. Однак експерти думають, що навіть у цих країнах не відбудеться повне відновлення міжнародного туризму раніше 2023 року.

Держави, що розвиваються, зазнають найбільших збитків: у 2020 році вони мали найрізкіше у світі скорочення число туристів – 60 – 80 %. Найбільш постраждалими регіонами виявилися Північно-Східна та Південно-Східна Азія, Океанія, Північна Африка і Південна Азія.

Читати  Київщина запустила портал для мандрівників

Згідно з прогнозами, у другому півріччі 2021-го очікується пожвавлення міжнародного туризму.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *