Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Хребет Острий біля міста Косів – знахідка для туристів

Поки багато туристів взимку відпочивають у Буковелі, багато локацій західної України залишаються невідомими.



Ми відшукали одне із таких місць – це гора Острий висотою 584 метри над рівнем моря на території Покутсько-Буковинських Карпат і поблизу міста Косів в Івано-Франківській області.

Місце, про яке донедавна не чули туристи

Раніше мало хто розглядав це місце як туристичне та таке, де можна взагалі щось побачити. Та й місцева влада приділяла цій локації не дуже багато уваги: облаштування еколого-пізнавальної стежки на гору Острий провели тільки у 2016 році. Того ж року тут з’явилися оглядовий майданчик, інформаційні вказівники та лісові меблі, де можна навіть взимку влаштувати непоганий пікнік.

Читати  МАУ відновить прямі рейси з України до США та Канади: відомі дати

Але досі широкої промокампанії цього маршруту поки немає, і місце стає відомим в основному завдяки самим туристам: вони викладають у соцмережах фото місцевості та розповідають, як сюди потрапити. Але варто зауважити, що на горі Острий немає атрибутів гірськолижного відпочинку. Переважно тут бувають ті, хто вже відпочиває у містечку Косів та хоче побачити гарну панораму міста з висоти.

Читати  Як порахувати пінгвінів і криль в океані: що роблять українські полярники в Антарктиді

Та навіть тут гірськолижний відпочинок все ж можна знайти: канатно-бугельний витяг на горі Михалковій знаходиться неподалік, у Косові. Довжина витягу – 900 метрів, а гірськолижної траси – 1200 метрів. Тут є п’ять трас різної складності. Але тепер – детальніше про гору Острий.

“Коли збиралася поїхати сюди, то якоїсь конкретної інформації про це місце не знайшла. Про нього мало пишуть путівники. А дарма: сюди могли б приїздити значно більше туристів. Звісно, це зовсім не альтернатива курортам Буковель або Славське, але тут можна добре відпочити подалі від шумного міста. Взимку тут гарно, особливо коли навколо казковий сніг, а вдень – яскраве сонце”, – каже туристка Ірина Літовченко.

Читати  Оновлено правила в'їзду (транзиту) до Угорщини.

Це місце підійде любителям піших походів та прогулянок у горах, каже вона. Перш за все тут варто побувати тим, хто вже приїхав до міста Косів з екскурсією або самостійно.

З вершини Острий відкриваються красиві краєвиди на Косів та прилеглі села. На горі є інтернет та навіть сигнал wi-fi.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *