Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Українська антарктична станція “Академік Вернадський” долучилася до екоініціативи щодо переробки сміття. Працівники отримали нове обладнання, завдяки якому пластик отримає друге життя та перетвориться на сувеніри.



Перероблятимуть пластик, маркованого “02” – це кришечки від пластикових пляшок та флакони з-під побутової хімії. Завдяки цьому кількість сміття, яку доводиться вивозити з Антарктиди, зменшиться.

Переробка пластику у сувеніри

Подітися відходам в Антарктиці нема куди – тому усі наукові співробітники окремо сортують метал, скло, пластик і картон. А потім – вивозять це сміття на судні на материк. Обладнання для переробки полегшить цей процес.

Читати  Ryanair пропонує квитки з України по 5 та 8 євро за різними напрямками: куди літатиме

Відповідальне ставлення до екології та менеджменту відходів – світовий тренд і наша відповідальність. В нас ще купа ідей, як покращити екологічний стан біля станції – зараз ми працюємо над проєктом очисних споруд, які допоможуть повністю очистити побутові стоки станції,
– сказав заступник директора Національного антарктичного наукового центру В’ячеслав Марченко.

Наукова станція “Академік Вернадський” є однією з найбільш відвідуваних в Антарктиді. До пандемії льодовий материк відвідувало близько 50 тисяч туристів, з них 10% – українську станцію. Сміття вони привозили та відвозили з собою. Тепер його можна буде перетворити на сердечка, пінгвінів та інші сувеніри, вдихнувши в антарктичний пластик друге життя.

Читати  Чернівецькому скансену подарували гуцульські ґринджоли

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *