Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Напевне кожен турист мріє побувати в Діснейленді, але мало хто здогадується, що діснеївські замки можна побачити й в Туреччині. Місто-привид Бурдж-аль-Бабас, на будівництво якого було витрачено близько 200 мільйонів доларів, складається з сотень таких замків, щоправда, в них ніхто не живе.



У 2014 році в Туреччині, поруч з невеликим містом Мудурну, почали будувати “люксове” містечко з віллами для багатих іноземців. Проте коли економіка Туреччини впала – проєкт був зупинений.

Загальна вартість проєкту становила понад 200 мільйонів доларів, а кожен будинок обійшовся б покупцям в суму від 400 до 500 тисяч доларів.

Читати  Куди українські туристи можуть вирушити у подорож: перелік відкритих країн

Для створення своєрідного стилю, автори проєкту взяли за основу особливості знакових будівель Стамбула – “італійську” Глатську і середньовічну Дівочу вежі, а також британську й американську архітектуру.

В результаті побудували ряди дивних замків з башточками з сірими дахами, круглими балконами та балюстрадами, що простягаються більш ніж на мільйон квадратних метрів.

З понад 732 запланованих вілл близько 350 були продані арабським інвесторам. Але незабаром ті відмовилися від придбаної нерухомості. На думку архітектора комплексу, це було пов’язано зі зниженням цін на нафту.

Читати  Flydubai відновлює авіарейси з Одеси в Дубай

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *