Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Столиця Лівану досі не може оговтатися від масштабного вибуху минулого року. Південноафриканська художниця малює квіти на пошкоджених стінах міста – щоб нова надія проростала із завалів.



Тепер мальовані шипшина, мак та цикорій ростуть зі зруйнованих будівель у Бейруті – рослинні фрески створює мисткиня Фейт XLVII.
Художниця їздила до Лівану в рамках проєкту Underline – ініціативи художнього колективу Persona та організації “Мистецтво змін”. Фрески створені для реакції в суспільстві та протесту, які зможуть спричинити позитивні зрушення у країні.

Читати  Turkish Airlines влаштувала розпродаж квитків з України до США: куди можна полетіти й за скільки

Протиставляючи свої витончені форми суворому ландшафту, метафоричні твори в “Цілющих квітах Лівану” ведуть нас по крихких місцях Бейруту. За малюнками можна простежити минулі та сучасні шрами, вкарбовані у місто,
– розповіла Фейт.

За словами художниці, кожна квітка спонукає людство до зцілення – рослина проростає крізь бетон, а людство відроджується після катастроф.

Читати  Купівля квитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону - МЗС

Які квіти зображені на стінах

Обрані рослини є засобами проти поширених недуг. Вони покладаються на силу своїх природних властивостей, щоб вилікувати рани, які є як видимими, так і ні. Серед цілющих квітів Бейруту є:

  • Шипшина
  • Цикорій
  • Ломиніс
  • Мак
  • Асфодель

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *