Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В Україні станом на 16 жовтня показник активних хворих на COVID-19 становить 176,5 осіб на 100 тисяч населення, повідомляє УНІАН.



У Міністерстві охорони здоров’я оновили перелік країн «червоної» та «зеленої» зон за показниками поширення COVID-19.

Відповідний список країн щодо кількості активних випадків COVID-19 на 100 тис. населення станом на 16 жовтня опублікований сьогодні на сайті МОЗ.

Зокрема, в ньому наведені дані стосовно 194 держав, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров’я.

  • До переліку країн «червоної» зони увійшли понад 40 країн, зокрема: Андорра, Чеська Республіка, Ізраїль, Чорногорія, Бельгія, Нідерланди, Аргентина, Бахрейн, Франція, Велика Британія, Іспанія, Ісландія, Молдова, Вірменія, Ліван, Люксембург, Словаччина, США, Словенія, Мальта, Румунія, Ірландія, Оман, Швейцарія та інші.
Читати  3 найспекотніших місця у світі: де температура сягає +50 градусів

В Україні станом на 16 жовтня показник активних хворих на COVID-19 становить 176,5 осіб на 100 тисяч населення.

  • До списку держав «зеленої» зони увійшли: Північна Македонія, Грузія, Лівія, Бразилія, Австрія, Португалія, Угорщина, Мальдіви, Польща, Хорватія, РФ, Данія, Італія, Ліхтенштейн, Монако, Болгарія, Албанія, Швеція, Індія, Білорусь, Мексика, Іран, Литва, Німеччина, Литва, Киргизстан, Латвія, Греція, Естонія, Кіпр, Норвегія, Туреччина, Азербайджан, Казахстан, Саудівська Аравія, Японія, Єгипет, ОАЕ та інші.

Карантинне зонування від МОЗ: що відомо

  • 29 липня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що з 1 серпня в Україні змінюють підхід до формування переліку країн «червоної» та «зеленої» зон за показниками поширення коронавірусу.
  • За його словами, раніше приналежність країни до тієї чи іншої зони визначалася за кількістю активних хворих у тій чи іншій країні, а з 1 серпня в Україні використовуватимуть європейську систему розподілу країн за двома показниками – приріст нових хворих на COVID-19 та загальний відсоток хворих.
  • Країна потраплятиме до «червоної» зони, якщо у ній показник приросту хворих на COVID-19 за останні 14 днів перевищуватиме такий показник в Україні та якщо відсоток інфікованих коронавірусом у тій чи іншій країні за останні 14 днів, у порівнянні з минулими двома тижнями, буде перевищувати 30%.
  • Громадяни, які приїжджають з країн «червоної» зони, мають проходити обсервацію строком 14 днів чи самоізоляцію, скориставшись додатком «Дій вдома».
  • Кабмін дозволив припиняти режим самоізоляції або обсервації тим, хто в’їжджає на територію України з країн «червоної» зони за умови, якщо вони зроблять тести на COVID-19 методом ПЛР після перетину державного кордону і матимуть негативні результати. З країн «зеленої» зони – без обмежень.
Читати  Дорога у Гоґвортс: віадук Гленфіннан у мальовничій Шотландії

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *