Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Мандрівники нерідко нарікають на якість їжі у літаках – мовляв, там годують прісно й не надто вишукано. Однак з’ясувалися, що причина зовсім не в якості їжі.



Причиною «несмачної» їжі може бути зовсім не провина шеф-кухаря. Усе через ваші смакові рецептори, які на висоті функціонують зовсім інакше.

Як це працює

Повітря в літаку зазвичай дуже сухе. Через це пересихає слизова оболонка носа, а смакові рецептори стають менш чутливими.

Читати  Оптимістична печера: справжня перлина Тернопільщини

Загалом це схоже на механізм дії застуди. Пригадайте, коли ви хворіли – смак і запах їжі були сильно притупленими.

Ще одна причина: низький тиск в салоні літака призводить до того, що у вас знижується рівень кисню в крові. Та частина нервової системи, що відповідає за запахи, стає менш чутливою. Ваш нюх тимчасово погіршується.

Читати  Мандрівник показав закарпатські «хрести тверезості»

Є спосіб покращити смак їжі

Професор Чарльз Спенс з Оксфорда з’ясував, що на борту літака можна носити навушники, що приглушують шум. Такий аксесуар здатен підсилити смак їжі на 10 відсотків.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *