Мандрівники нерідко нарікають на якість їжі у літаках – мовляв, там годують прісно й не надто вишукано. Однак з’ясувалися, що причина зовсім не в якості їжі.
Як це працює
Повітря в літаку зазвичай дуже сухе. Через це пересихає слизова оболонка носа, а смакові рецептори стають менш чутливими.
Загалом це схоже на механізм дії застуди. Пригадайте, коли ви хворіли – смак і запах їжі були сильно притупленими.
Ще одна причина: низький тиск в салоні літака призводить до того, що у вас знижується рівень кисню в крові. Та частина нервової системи, що відповідає за запахи, стає менш чутливою. Ваш нюх тимчасово погіршується.
Є спосіб покращити смак їжі
Професор Чарльз Спенс з Оксфорда з’ясував, що на борту літака можна носити навушники, що приглушують шум. Такий аксесуар здатен підсилити смак їжі на 10 відсотків.