Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Оптимістична печера – це справжня скарбниця, яка приховує в собі загадки минулого. Тисячі туристів виходять із зони комфорту, щоб побачити підземні лабіринти своїми очима, відчути своїми ж колінами, плечима і головою.



Печера Оптимістична розташована поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільської області. На сьогодні вона перебуває у стані дослідження та недостатньо обладнана для масового туризму, тому екскурсії проводяться лише у супроводі спелеологів.

Історія

Печера Оптимістична на Придністровському Поділлі була відкрита групою львівських спелеологів під керівництвом Мирона Савчина в 1966 році.

Читати  Птушкін розповів про головний недолік роботи ведучим "Орла і Решки"

У квітні 1965 року вони натрапили на сліди існування великої невідомої порожнини. Невеликий струмок, що зникав під землею на дні карстової вирви у лісі поблизу села Королівка, вів углиб великого гіпсового масиву. Сильна тяга повітря з щілини над струмком свідчила про наявність у гірських породах об’ємних порожнин. Але увійти в печеру вдалося через рік. Після двох днів розкопок, група під керівництвом М. Савчина вперше проникла в невідому печеру і пройшла її ходами перші сотні метрів.

Читати  Пасажир збожеволів під час польоту, напав на стюардесу і захотів відчинити двері

Відтоді почалося регулярне розвідування, першопроходження і картування печери експедиціями Львівського спелеоклубу “Циклоп”. З 1966 року до сьогодні спелеологи дослідили понад 216 кілометрів ходів, галерей і гротів цієї печери, що робить її найдовшою печерою Європи, найдовшою гіпсовою печерою світу та другою за довжиною серед вапнякових печер (поступається лише вапняковій Мамонтовій печері у США).

Опис

Печера Оптимістична утворилася внаслідок розчинення підземними водами гіпсів неогенового віку (14 мільйонів років). Вона являє собою складний за будовою горизонтальний площинний лабіринт гротів, ходів і галерей різної форми й розміру, закладений у 20-метровому пласті темно-бурого і жовтувато-сірого гіпсу.

Читати  У США залишилася остання точка прокату відеокасет з фільмами. Тепер її здають для ночівель на Airbnb — фото

Відвідати печеру можна, замовивши екскурсію. Є різні тури за складністю: простий триває всього пару годин, “середній” – близько чотирьох годин. Також є екстремальні тури, які можуть тривати набагато довше. Ціни за екскурсії стартують від 500 гривень.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *