Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Маловідомі фотолокації Туреччини з унікальною архітектурою

Туреччина – це не лише пляжі, гори та знаменитий Стамбул. В цій країні з багатою історією є чимало місць, про які українські туристи ще не чули. Між тим, на красу давніх турецьких міст роблять ставку місцева влада – й локації переживають “бум” популярності.



Наприклад, у місті Мардін на південному сході країни збираються прибрати 240 будівель, які псують краєвид на історичний центр. Таким чином влада хоче привабити більше туристів. Подробиці реновації міського пейзажу чиновники розповіли VOA Turkish.

Читати  Де зустріти Новий рік 2022: найкращі локації в Європі

Місто-музей просто неба

Міністерство навколишнього середовища та урбанізації Туреччини направило кошти губернаторству Мардіна на знесення будівель – 10 мільйонів лір (1,3 млн доларів).

Губернатор Мардіна Махмут Демірташ заявив, що вони почали інтенсивну роботу по усуненню краєвидів, які псують силует історичних фактур.

“Наші зусилля будуть тривати безперервно, щоб зробити Мардін, одне з найважливіших туристичних міст нашої країни, привабливим для місцевих та іноземних туристів і з кожним днем збільшувати його туристичний потенціал”, – сказав він.

Читати  У Нью-Йорку вирішили закрити музей шпигунства КДБ

З 2012 року в Мардін щорічно приїжджають понад 2 мільйонів туристів. Відразу після пандемії їх кількість досягла 5-6 мільйонів.

Президент Асоціації захисту і збереження цінностей Мардіна Мехмет Бешир Гюнеш повідомив, що після руйнування зайвих об’єктів місто знайде свій справжній силует, схожий на музей просто неба. Найбільше скарг надходило на нові будівлі, які псували атмосферу старого міста.

Читати  На озброєння: 6 речей, про які потрібно дізнатися, плануючи наступну подорож

“Є і старі будівлі, тераси яких використовуються як кафе або апарт-готелі. Тут буде активізуватися туризм”, – додав він.

У Старому Мардіні є одна вулиця. Закутки там брудні й запущені. Влада сподівається, після “розчищення” забудови туристи почнуть активніше відвідувати цю частину міста.

Проект зі знесення “зайвих” будівель в історичній частині Мардін, схвалений Фондом розвитку Європейського Союзу, почали реалізуватися у 2009 році. Тоді знесли 40 будівель, на що було виділено 6 мільйонів євро.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *