Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Кривий ліс планують перетворити на туристичну візитівку Волині, облаштувавши на його території спеціальні шляхи для мандрівників, місця для відпочинку, альтанки і майданчики.


Про це повідомляється на сайті видавничого дому «ЕКО-інформ».

Урочище Кривий ліс розташоване на околиці села Колки на території нинішньої місцевої Колківської об’єднаної територіальної громади. Поруч із стрункими високими соснами тут є неймовірно покручені дерева: одні вигнуті у різні боки, інші – «розквітають» справжнім «букетом». Площа урочища становить близько 5 гектарів.

Читати  Названо топ-5 найбільш відвідуваних міст світу

За словами майстера лісу ДП «Колківський лісгосп» Володимира Назарука, Кривому лісу понад 100 років. Криві дерева невисокі, як порівняти з новими молодими соснами. У середньому майже 20-25 метрів заввишки. Вони не занадто й товсті у об’ємі стовбура. Їх майже не вражають шкідники-комахи, хоча молоді сосни, висаджені навколо, пошкоджені.

Колківські лісівники переконані, що Кривий ліс можна перетворити на справжню туристичну Мекку мальовничої Волині.

Читати  Наче у Франції: фото лавандового поля на Львівщині зачарувало красою

«Кривий ліс у майбутньому легко може стати туристичною візитівкою нашого краю. Бо він є на всіх туристичних маршрутах та «екологічних стежках», що розробило наше обласне управління лісового та мисливського господарства. Зі свого боку, ми плануємо надалі облаштувати тут спеціальні шляхи для туристів чи відпочивальників, встановити місця для відпочинку, альтанки, майданчики, інформаційні стенди”, – зазначив директор Колківського держлісгоспу Сергій Матчук.

Читати  SkyUp планує запустити рейс до курортного турецького міста

Достеменна причина викривлення сосен досі не відома. Припускають, що це могло статися через сильні вітри, характерні для цієї місцевості, які й погнули молоді дерева із гнучкими стовбурами. Інша версія – худоба, яку випасали наші пращури, об’їдала й ламала молоді деревця так, що ті росли з пошкодженими стовбурами.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *