Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Невідкладні протиаварійні роботи чекають на Королівський, Виноградівський, Квасівський та Середнянський замки.

Комплекс протиаварійних та консерваційних робіт проведуть цього року на чотирьох закарпатських пам’ятках оборонної архітектури в межах реалізації проєкту “Збереження замків Закарпаття”, який підготувало Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва “Закарпаття”. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської обласної ради на офіційній сторінці у Facebook.



Роботи передбачають очищення простору навколо залишків замків, антисептичне оброблення та укріплення спеціальними дерев’яними конструкціями залишків стін, пересівання сотень кубометрів ґрунту у кожній споруді, з’єднання окремих елементів залишків та накривання укріплених конструкцій тимчасовими дашками.

Читати  ЄС цьогоріч не запускатиме обов’язковий збір за дозвіл на безвізові поїздки

Такий комплекс робіт, на думку фахівців, дасть можливість зберегти чотири замки на 3-5 років принаймні у тому вигляді і стані, у якому вони перебувають зараз, і плавно перейти до реалізації проєктів з їхньої реставрації та/або музеєфікації.

Повідомляється, що на цьому етапі розробили чотири проєктно-кошторисні документації на підготовку та проведення протиаварійних і невідкладних консерваційних робіт Королівського, Виноградівського, Квасівського та Середнянського замків.

Читати  Олена Кудрей: «Фотографія для мене - це спосіб пізнання світу»

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *