Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Будапешт – ідеальний варіант для зимової мандрівки до Європи. По-перше сюди дозволений в’їзд туристам з України. А по-друге  атмосфера міста дійсно заряджає святковим настроєм. Архітектура Будапешту створена для поціновувачів старої Європи. Отже, вперед знайомитись з найцікавішими локаціями міста та дізнаватись корисні лайфхаки для туристів.



Гора Геллерт 

Завершити насичений день в Будапешті, пропонуємо на горі Геллерт. Це ще один безкоштовний оглядовий майданчик міста. Тут місцеві та туристи полюбляють зустрічати захід сонця. З гори відкривається вид на всю історичну частину міста. На пагорбі  знаходиться статуя Свободи, яку встановили в 1947 році в честь звільнення міста від фашиських загарбників. Також на горі розташована цитадель – споруда, яку збудували в середині XIX століття,  а зараз тут знаходиться зона відпочинку з ресторанами кафе та барами.

Замок Вайдахуняд  

Найромантичніше місце в Будапешті. Замок знаходиться на території затишного парку Варошлігет, що в самому центрі міста. Ідеальна локація для неспішних прогулянок, особливо ввечері, коли замок та і весь парк підсвічується вогнями.  Частенько біля будівлі відбуваються різноманітні концерти, святкові ярмарки та інші івенти.

Читати  Wizz Air анонсував нові рейси: деталі запуску

Трамвай №2 

Маршрут трамвая №2 вважається туристичним. Тож звичайна поїздка перетворюється в оглядову екскурсію всього за 350 форинтів (менше 1€). Трамвай їде поблизу набережної з боку Пешт і оминає всі основні туристичні споти. Квиток можна придбати в автоматі, які є на деяких зупинках громадського транспорту.

Руїн – бари 

Руїн – бари – це концептуальні паби, які облаштовані в старих напівзруйнованих будівлях. Там не проводили ремонтів, а замість стільців відвідувачі можуть сидіти на старих шинах чи в іржавій ванній. Найбільше скупчення таких пабів в Єврейському кварталі, тож не орендуйте житло в цьому районі якщо хочете добре поспати вночі. Такі паби можна знайти тільки в Будапешті і це ідеальний спосіб познайомитись з нічним життям міста. Тож ловіть декілька класних точок:
Szimpla Kert – перший руїн-бар в місті і тому найпопулярніший.
Corvinteto – або просто “дах”. Цей бар знаходиться на даху колишнього радянського універмагу.
Instant – це величезний клуб, де більше 20 кімнат, шість барів та два внутрішніх дворика. А ще неймовірний крейзі дизайн.  

Читати  В Офісі Президента заявили про створення державного авіаперевізника

Музей пінболу “Flipper muzeum” 

В центрі міста по стороні Пешт в підвалі одного з будинків знаходиться найбільша в Європі колекція пінбольних автоматів. Та друга за розміром в світі, більша тільки в США. В колекції Балаша Палфі понад 130 автоматів, які були зроблені в період з кінця 19 століття до наших днів. Всі автомати працюють і за ціною вхідного квитка до музею ви можете гратись на всіх експонатах безлімітну кількість раз. Та й взагалі провести тут хоч цілий день.   
Ціна квитка: 3000 форинтів (8 €)

Підземні лабіринти

З боку Буда знаходяться входи в підземні лабіринти, яким вже більше півмільйона років. Це місце слугувало житлом для первісних людей, потім середньовічною катівнею, турецьким гаремом, лікарнею та розстрільними кімнатами КДБ. Про цю локацію існує безліч легенд та історій про привидів. Для туристів відкрито тільки 1000 метрів лабіринтів, а точна довжина цих ходів нікому невідома, кажуть що вони тягнуться далеко за межі міста. Більше про цю точку можете дізнатись на екскурсії  В лабіринти є два входи з вулиці Úri u. 9 та Lovas út. 4/a. 
Ціни: 2000 форинтів (6.5 €)

Читати  Wizz Air і Ryanair борються за маршрути з України до Італії

Будинок Террору 

Будинок музей, що знаходиться в центрі міста на проспекті Андраші. Будівлю впізнати легко – це сірий будинок, над яким звисає чорний металевий карниз з прорізаними літерами TERROR. Тут ви  дізнаєтесь більше про історію Угорщини, а тобто про два режими від яких страждала країна в XX столітті. Музей починає вражати вже з першого поверху: майже всю площу невеликого атріуму займає радянський танк, а на стінах атріуму розміщені портрети жертв політичних режимів.
Вартість входу: 3000 форинтів (8 €)

Блошиний ринок “Ecseri” 

Якщо не хочете обмежувати подорож до столиці Угорщини тільки прогулянками по центру, то чому б не поїхати на окраїну міста та понишпорити по найвідомішому блошиному ринку Будапешта. В місті їх декілька, але найвідоміший та найбільший – це “Ечері”. Рекомендуємо, завітати сюди в суботу, коли приходить найбільше продавців, тож ви зможете знайти якісь цікаві сувенірчики або цінні предмети.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *