Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
  1. “Тіні забутих предків”

Добірку відкриває улюблена кінокласика – стрічка Сергія Параджанова “Тіні забутих предків”, що започаткувала “Карпатіану” на екрані. Режисер розумів, якщо він не відчуватиме гуцулів – стрічка не вийде. Тому навідувався на весілля й похорони, ходив на полонини до вівчарів і єдиний з усієї знімальної групи жив не в готелі, а у звичайній гуцульській сім’ї – як сам він казав – біля джерела натхнення. У 2016 році Гарвардський університет включив його до списку обов’язкових для перегляду студентам, які претендують на вищий ступінь у кінознавстві.



  1. “Гуцулка Ксеня”

Читати  Урну з прахом, карликову свиню та власну дитину: найдивніше, що туристи забували в готелях

Запальний мюзикл Олени Дем’яненко “Гуцулка Ксеня” за участі кабаре Dakh Daughters змальовує Карпати зразка 1939 року – за мить до того, як їх окупували більшовики. У центрі комедії – молодий хлопець Яро, який живе в Америці. Однак парубок змушений повернутись до України, адже його батько перед смертю заповів 1 мільйон доларів. Та отримати немалу суму парубок зможе тільки після одруження зі свідомою українкою. Знайти наречену хлопець вирішує у колоритній Ворохті.

  1. “Дім”

Читати  Комаров приготував суп з крокодила і показав Зміїний острів: новий випуск "Мандруй Україною"

Короткий метр “Дім” Ірини Цілик про галицьку інтелігенцію, що покидає міські домівки і вирушає в ліси. 1940-ві роки, Славко і Нуся зупиняються на ночівлю в маленькій хатині, яка більше подібна на зимівку для худоби, ніж повноцінне житло. Однак, як тільки герої переступають поріг, вони опиняються у великій міській квартирі, та й самі герої виглядають як міська інтелігенція.

  1. “Жива ватра”

Це історія про трьох чоловіків різних поколінь, які живуть в українських Карпатах: 82-річниий Іван готується до похорону, 39-річний Василь вигодовує молодняк овець, тоді як 10-річний Іванко починає нове життя в школі-інтернаті в райцентрі. Та настане весна й усі троє піднімуться в гори вслід за вівчарським покликанням, якому все важче слідувати в сучасному світі.

  1. “Мої думки тихі”

Читати  На Житомирщині визначили 5 туристичних «магнітів»

А хітова трагікомедія Антоніо Лукіча “Мої думки тихі” обертає психологічну драму про стосунки матері і сина в дотепну і терапевтичну подорож Закарпаттям. За сюжетом молодий звукорежисер Вадим отримує замовлення – записати голоси закарпатських тварин. Це може стати його шансом назавжди залишити “незручну Україну” і переїхати до Канади, подалі від проблем. Помічником у цій роботі стає його мама.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *