Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Дорога Байбурт D915, Туреччина

Дорога D915 у провінції Трабзон є однією з найбільш важкопрохідних у світі. Вона не призначена для водіїв-новачків і людей зі слабкими нервами. Шосе Байбурт протяжністю 106 кілометрів пролягає на краю прірви та взагалі не захищене парапетами. Водіям доводиться долати 29 крутих поворотів.



Шосе Сичуань – Тибет, Китай

Дорога протяжністю 2000 кілометрів з’єднує дві столиці провінцій Сичуань та Тибет – міста Ченду й Лхаси. Подорожуючи цим вкрай небезпечним шляхом, можна побачити чудові краєвиди лісів та гірських вершин. Дорогу офіційно відкрили у 1954 році. Вважається, що під час її будівництва загинули приблизно 1000 людей.

Читати  У Карпатах волонтери відремонтували туристичний притулок під горою Грофа

Північна дорога Юнгаса, Болівія

Через жахливі умови для руху транспорту цей гірський шлях прозвали “Дорогою смерті”. Кажуть, що тут щороку в автомобільних аваріях гине приблизно 300 людей.

Дорога Юнгаса з’єднує болівійське місто Ла-Пас, яке є найвищою столицею світу, з ницим регіоном Юнгас в дощових лісах Амазонії. Шлях спочатку йде вгору до перевалу Ла-Кумбре, що лежить на позначці 4 650 метрів над рівнем моря, а потім круто опускається до міста Коройко, що розташоване на висоті всього 1200 метрів. Цей спуск протяжністю 3 650 метрів є однією з найдовших ділянок безперервної гірської дороги в світі.

Читати  Передсмертні роботи Рембрандта чи Пікассо: де можна побачити легендарні картини світу

Тунельна дорога Голіян, Китай

У горах Тайхан китайської провінції Хенань цей небезпечний дорожній тунель був вкопаний в скелю між 1972 та 1977 роками. Переважно його робили вручну молотками та долотами. У найскладніший пунктах будівництва місцеві жителі просувалися на 1 метр кожні 3 дні.

Перевал Лос-Караколес, Чилі

Ця дорога проходить в Андах між Чилі та Аргентиною. Круті схили, різкі повороти укупі з відсутністю огорож і відбійників роблять Лос-Караколес особливо небезпечним. Ситуація ускладнюється сніговим покривом, який не тане майже цілий рік.

Читати  На Галапагоських островах впала знаменита Арка Дарвіна

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *