Travel News

3 найспекотніших місця у світі: де температура сягає +50 градусів

Пустеля Деште-Лут в Іран

Це найспекотніше місце на Землі. В іранській пустелі Деште-Лут за допомогою супутника зафіксована рекордна температура на поверхні Землі – +71 градус!



Також тут знаходиться один із найвищих барханів у світі – його висота становить 407 метри. Пам’ятки природного походження в цій пустелі простягаються на 50 тисяч квадратних кілометрів.

Вогненні чи Палаючі гори в Китаї

Це одне з найспекотніших місць у світі, яке розташоване в гірській системі Тянь-Шань у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі. Свою назву ці гори отримали через наявність ярів, які оголюють червоний пісковик, схожий на полум’я. Супутник НАСА зареєстрував тут температуру +66,8 градуса.

Біля підніжжя гір знаходиться місто Гаочан – важливий населений пункт часів Шовкового шляху. Зараз від колишньої пишноти залишилося мало, але уряд КНР виділив гроші на його реконструкцію та відкрив доступ туристам.

Тут можна прогулятись старовинними вулицями, палацами та побувати в єдиному в Китаї підземному буддистському храмі.

Долина Смерті в пустелі Мохаве в Каліфорнії

Тут була зафіксована температура на рівні + 56,7 градусів. Це друга найжаркіша пустеля у світі. Середня температура в липні досягає + 41 градусів.

Долина Смерті сьогодні є національним парком, який приваблює туристів з усього світу. Крім природних скам’янілостей із 500-річною історією, на території парку проживає індійське плем’я тімбіша, яке переселилося в ці місця близько 1000 років тому.

Назва цього народу в перекладі означає “кам’яна фарба”, основний промисел цього народу – видобуток червоної охри.