Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Чим для туристів цікава геологічна пам’ятка на Полтавщині

Деякі популярні місця для подорожей в Україні часто порівнюють з іноземними. Українська «Швейцарія», «Венеція», український «Париж», тощо. Таких порівнянь – безліч. А недавно з’явилося ще одне.



«Це Полтавщина. Гора Пивиха. 3,5 години їзди від Києва. Щоправда, це влітку, а в іншому — схоже на Занзібар», — пише на своїй сторінці у Facebook Анна Романова.

У коментарях до посту деякі користувачі зауважили, що також бували в цій локації, і вона здалася їм дуже красивою. А дехто написав, що відпочивати там небезпечно. Ми вирішили з’ясувати, чим цікава ця локація та чому, на думку деяких туристів, відпочинок тут може стати небезпечним.

Читати  До літнього сезону на Арабатську стрілку додатково призначать 9 пар поїздів

Гора Пивиха: що це за місце?

Біля селища Градизьк Полтавської області є локація, звідки відкривається чудова панорама на місцеві ландшафти та дзеркальну гладь Кременчуцького водосховища. Це – гора Пивиха, ландшафтний заказник місцевого значення.

Як виявилося, це місце стає все більш популярним серед мандрівників влітку та взимку. Зокрема, тут зупиняються на шляху до інших місць, щоб побачити гарний краєвид і зробити яскраві фото.

Читати  У пустелі Сахара випав сніг: фотограф зазнімкував рідкісне погодне явище

Пивиха за геологічною будовою належить до солено-купольних структур. Ця гора є геологічною пам’яткою: у її відслоненнях наявні глина, кристалічний гіпс, мергель, пісок та триметровий шар рідкісної породи вапняку – блакитного мергелю. Це єдине місце виходу блакитного мергелю на поверхню з денним світлом в Україні. В обривах знайдено залишки рослин і тварин льодовикового періоду.

«Санжійка», «Занзібар»: чи справедливі ці порівняння

Гора розташована на висоті 168-169 метрів над рівнем моря і здалеку нагадує комусь курортне село Санжейка в Одеській області, а комусь — навіть Занзібар або Мальдіви. Саме так часто підписують у соцмережах фото, зроблені у цій місцевості.

Читати  Ryanair запускає 13 нових маршрутів з України: куди літатиме

Проте на практиці ці місця можна порівнювати тільки опосередковано у деяких ракурсах на фото: тут немає пляжів, а підходить вона насамперед для піших прогулянок. І, звісно, взимку тут не той клімат, щоб розглядати це місце для пляжного відпочинку. Але тим, хто хоче зробити тут яскраві фото, локація точно сподобається.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *