Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Від гірськолижного Драгобрату до санаторіїв Львівської області

Куди поїхати у зимову відпустку в Україні? Часом вибрати локацію досить нелегко. З іншого боку, в зимовий період дістатися до деяких популярних локацій стає простіше. І це – додатковий аргумент на користь того, щоб придивитись до одного з курортів західної України.



Наприклад, з 14 грудня курсує потяг “Львів-Ужгород”, яким можна доїхати на курорти Закарпаття і Львівської області. Будуть здійснюватися й додаткові рейси потягів з Чернівців до Одеси, з Києва до Львова.

Який гірськолижний курорт України обрати?

Попри карантинні обмеження, в Україні в січні буде працювати більшість туристичних об’єктів і гірськолижних курортів. При цьому, скрізь треба дотримуватися загальних правил безпеки – соціальної дистанції, носіння масок, тощо.

Крім того, деякі преміальні готелі в Карпатах почали вимагати від гостей негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 у якості додаткової міри під час пандемії. Перерахуємо деякі популярні гірськолижні курорти України для відпочинку взимку.

Читати  Як отримати безкоштовний номер в готелі: турист показав прийом

Буковель в Івано-Франківській області – мабуть, найпопулярніший гірськолижний курорт країни. Його відрізняє великий вибір трас як для новачків, так і для професіоналів, хороша інфраструктура, готелі на різний бюджет.

Гірськолижний сезон тут відкрили вже 16 грудня. Якщо ви не цікавитеся гірськолижним відпочинком, у Буковелі вам теж буде цікаво. Зокрема, тут багато різноманітних спа-готелів, де можна відпочити в атмосферу релаксу і комфорту. До речі, багато хто вважає це місце дуже дорогим курортом.

Мигове – невеликий гірськолижний курорт у Чернівецькій області. Трас тут менше, ніж у Буковелі, і вони менші за розміром. Його частіше вибирають ті, хто тільки вчиться кататися на лижах і сноуборді. Також Мигове чудово підходить для сімейного відпочинку з дітьми.

Тутешня траса добре підходить для новачків, є можливість навчитися в інструктора. Також ціни тут нижчі, ніж на курорті Буковель. Тому Мигове підійде і тим, хто шукає більш бюджетний відпочинок.

Читати  Що не варто робити туристам в ОАЕ?

Драгобрат – не менш відомий серед туристів, чим Буковель. Це найбільш високогірний курорт України, де кататися на лижах можна весь сезон: з листопада по травень. Тут є три основних групи підйомників і гірськолижних трас, які обслуговуються різними компаніями.

Славське – курорт у Львівській області, який був відомий українцям і раніше, а цього року почав масштабну промокампанію. Курорт відрізняють більш доступні ціни на відпочинок, якщо порівнювати з цінами в Буковелі. У цьому сезоні в Славське дістатися стало дещо простіше: у грудні сюди запустили поїзди “Інтерсіті”, яким можна доїхати на курорт протягом семи годин.

Деякі недоліки логістики (наприклад, відсутність прохідних для легкового транспорту доріг, повільні й не дуже нові підйомники) компенсуються великим вибором трас, хорошими готелями, розвиненою інфраструктурою.

Читати  18 раз за півтора місяця: вулкан Етна на Сицилії знову дмухає іскрами

Спа-відпочинок і мінеральні води

Ще одна локація – Моршин – не належить до гірськолижного відпочинку, але все ж користується популярністю взимку. Це один з найвідоміших бальнеологічних курортів України: сюди їдуть для відпочинку на мінеральних водах.

У місцевих здравницях можна не тільки відпочити й поправити здоров’я мінеральними водами з корисним складом, але і пройти повну діагностику і необхідний курс лікування. Також тут можна розслабитися в спа: поплавати в басейні, попаритися в різноманітних саунах, отримати курс масажів і догляду за тілом.

Є поширена думка про те, що Моршин – суто радянський курорт, де вкрай мало зручностей для туристів. Хоча тут справді є багато доволі старих санаторіїв, але в Моршині можна знайти й сучасні спа-готелі з комфортною атмосферою: останнім часом таких місць тут з’являється все більше.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *