Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В курортній країні сподіваються залучити більше туристів на екскурсії

Відпочинок у Єгипті традиційно залишається популярним серед українських туристів і взимку. Крім пляжів і курортів на Червоному морі, туристам у цій країні також пропонують і екскурсійний відпочинок.



Зокрема, цього року у Єгипті відкрилося кілька нових туристичних об’єктів, і готується до відкриття ще одна цікава локація. Про це повідомляє видання Egypt Today. Зараз в країні триває робота над відновленням унікального акведука Каїрської цитаделі або акведука Мамлюк. Роботи планують завершити у 2021 році.

Читати  У Єгипті відновили вражаючу Алею сфінксів: її вік становить понад 3000 років

Чим цікава ця локація

Акведук Каїрської цитаделі – одна з найвідоміших історичних стін Каїра. Створення стіни датується епохою султанату Айюбідів – середньовічної мусульманської династії близькосхідних правителів.

Арки були зведені султаном ан-Насіром Салах ад-Діном Юсефом ібн Айюбом, який правив у 1169 -1193 роках нашої ери. Потім султан ан-Насір Мухаммад бін Калавун повністю оновив акведук.

Читати  Алею Скрябіна зі світломузичною інсталяцією відкриють в Києві

Разом зі стіною створили також штучний канал для води, яку використовували для поливу і зрошення культур навколо території фортеці. Акведук Цитаделі простягається на 2800 метрів у довжину від гирла затоки до району Баб Аль-Карафа.

У Міністерстві туризму і старожитностей підготували план реставрації стіни. Серед іншого, він включає перенесення в інше місце майстерень і фабрик, які знаходяться поруч з акведуком і грошову компенсацію тим, чиє житло або майстерню перенесуть.

Читати  Українцям в'їзд до Шенгену поки що не світить - МЗС

Проект є частиною комплексного відновлення Каїра як історичного міста. У відомстві сподіваються, що це допоможе залучити нових туристів для екскурсій в регіоні та “стане доповненням до карти археологічних і туристичних визначних пам’яток Єгипту”.

Крім того, плани також включають створення нових транспортних маршрутів з акцентом на піші прогулянки замість використання автомобілів. Також в історичній зоні міста заплановано відкриття нових культурних центрів, ресторанів і музеїв.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *