Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Які загадки вони залишили після себе? Як виглядає земля індіанців зараз? Хто побудував таємничі піраміди в Мексиці? Чому нащадки давніх майя божеволіють від шкідливих напоїв?



Відповіді на ці питання, які можуть зацікавити багатьох відпочиваючих, дали ведучі тревел-шоу “Орел&Решка” на Новому каналі.

Факт №1: у Мексиці живе близько 60% всіх індіанців на планеті

На красивих мощених вуличках мексиканських міст можна побачити колоритних індіанців. Це – корінне населення Мексики, вони говорять 62-ма мовами, але деколи не знають навіть іспанської. Вони носять національні костюми, свято шанують і бережуть традиції предків.

Факт №2: таємниця пірамід досі не розгадана

Вчені досі ламають голову не тільки над таємницею спорудження єгипетських пірамід, але і над загадками храмів і пірамід в Мексиці, які були створені у часи майя. Чого варте хоча б древнє місто Паленке, на території якого знаходяться півтори тисячі будинків, храмів і пірамід!

Читати  Як не зіпсувати відпочинок у Єгипті: 5 правил, які має знати кожен

“Це все було побудовано півтори тисячі років тому. Крім вражаючого масштабу, будівлі приховують безліч загадок. Наприклад, Храм написів – найвища і знаменита піраміда Паленке. Її таємниця – сотні малюнків, якими усіяні стіни всередині храму. Особливу увагу привертає зображення місцевого правителя Пакаль за кермом дивного механізму. Деякі дослідники вважають його інопланетним кораблем, приписуючи володарю зв’язок з прибульцями з космосу”, – зазначив ведучий “Орла&Решки. Чудеса світу” Антон Зайцев.

Ще одна загадка – будівництво міста. Багато досліджень підтверджують, що майя будували всі без інструментів, коней і транспорту. Нікому досі не вдалося зрозуміти, як це можливо.

Читати  Coldplay виступить у Польщі: де і коли відбудеться концерт

Факт №3: стародавні майя таємничо зникли

Не менш загадкове і містичне зникнення всіх жителів. Майя були відомі своєю жорстокістю і пристрастю до речовин, що дурманять розум. Тому, за однією з версій, жителі цього міста просто перерізали одне одного.

Факт №4: у Мексиці є проклятий каньйон

У Мексиці знаходиться каньйон Сумідеро, який входить в 20 найкрасивіших на планеті. Це глибока річкова долина з високими стрімкими схилами, таємничими джунглями і дикими тваринами, що ховаються в їхніх заростях.

“Кажуть, коли на ці землі прийшли колонізатори, сотні червоношкірих, не бажаючи їм здатися, кинулися прямо в ущелину. В ту мить на місце обрушилося прокляття, через яке люди боялися навіть наближатися до каньйону. Так що природа тут буяла і довгий час залишалася незайманою”, – розповіла ведуча “Орла&Решки. Чудеса світу” Василина Хвостова.

Читати  В Парижі відкрилася Ейфелева вежа

Факт №5: нащадки індіанців майя – фанати газованої води

Останні чистокровні індіанці майя п’ють газовану воду на сніданок, обід і вечерю. Справа в тому, що в Мексиці завжди були проблеми з питною водою, цим і користувалися виробники газованої води. Тепер напій вважається в Мексиці чимось священним. Хочете потрапити в гості до нащадків майя – не забудьте захопити в дар кілька пляшок газованої води.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *