Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

10 міст світу з найкращою екологією і озелененням назвали експерти консалтингової компанії Lonely Planet. Цей список, за їхніми словами, спрямований на те, щоб розповісти про сучасні практики міського дизайну в світі і окреслити орієнтири розвитку для інших міст.



Відень – одне з найзеленіших і екологічно чистих великих міст в світі. Тут є безліч парків і скверів, а також розвинена система громадського транспорту: майже у половини населення міста є річний проїзний квиток.

Читати  У Бердянську розповіли, як розвиватимуть курортний потенціал

Мюнхен може похвалитися хорошими транспортними розв’язками та вдалою системою транзиту. Реалізовані інвестиції в інфраструктуру, насамперед в розвиток швидкісного транспорту U-Bahn, допомогли зменшити кількість автомобілів і поліпшити якість повітря в місті.

Берлін призначений для прогулянок. У місті є безліч парків та інших громадських місць під відкритим небом. Жителі столиці Німеччини дуже стежать за екологією – вони використовують найменшу кількість води на душу населення в Європі і активно користуються громадським транспортом, а не автомобілями.

Читати  Іспанія пускатиме в термінали аеропортів тих, хто проводжає та зустрічає пасажирів

До ТОП-10 рейтингу також увійшли Мадрид і Сан-Паулу, де активно використовуються поновлювані джерела енергії; там також багато зелених пішохідних зон та фермерських ринків. Замикають список Манчестер, Лісабон, Сінгапур, Амстердам та Вашингтон.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *