Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Коронавірус – збудник захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом від інфікованої людини або тварини. Його симптомами є підвищена температура, швидка стомлюваність і кашель з мокротою. Більшість випадків інфікування зафіксовано в Китаї, перший – у місті Ухань. Хвороба поширилася в багатьох країнах світу, зокрема й Україні.



Кращий спосіб уникнути будь-якого вірусу – це зміцнити імунітет. Тому ретельно стежте за своїм раціоном та сном. Якщо в цей період у вас запланована поїздка за кордон і ви не можете здати квиток на літак, ми підготували спеціальну інструкцію, як поводитися в подорожі, щоб не заразитися коронавірусом.

Як не заразитися коронавірусом: що рекомендує ВООЗ

  • Оскільки вірус передається повітряно-крапельним шляхом і через рідини, тримайтеся осторонь від людей, які чхають та кашляють.
  • Якщо збираєтеся кашлянути або чхнути, використовуйте одноразові серветки або, якщо їх немає, робіть це в згин ліктя.
  • Намагайтеся не торкатися руками носа, рота та очей.
  • Мийте руки з милом якомога частіше, особливо перебуваючи в громадських місцях.
  • Якщо немає змоги помити руки, використовуйте антисептики для рук, в складі яких не менше 60% спирту. Це можуть бути гелі або спреї, що продаються в будь-якій аптеці або косметичному магазині.
  • Носіть з собою дезінфікувальні засоби (антисептичний спрей). Вони стануть в пригоді, щоб протерти підлокітники в літаку, наприклад.
  • Не їжте і не пийте із чужого посуду.
Читати  Найгарніші мости світу, створені людиною

Подорожі під час коронавірусу: як вести себе

  • Подбайте про дезінфекцію. У місцях масового скупчення людей краще надягати маску. Особливо це стосується аеропортів і залізничних вокзалів.
  • Моніторте карту поширення. Є багато сервісів, які наочно показують інфографіку поширення коронавірусу. Ці програми розкажуть, в яких країнах кількість заражених поступово зростає, в яких місцях були спалахи захворювання. Якщо ви боїтеся зараження, краще уникайте поїздок у міста і країни, де є велика кількість хворих.
  • Звертайтеся до лікарів. Якщо ви відвідували райони Китаю, де реєструється 2019-nCoV, або тісно спілкувалися з кимось, у кого після поїздки з Китаю спостерігаються симптоми респіраторного захворювання, повідомте про це медичного працівника.
Читати  Жителі Венеції влаштували протест через повернення круїзних лайнерів після пандемії







Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *