Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У новій серії “Світу навиворіт. Пакистан” Дмитро Комаров вирушив у місця, які прославилися “золотими ріками”. Знайшовши тут золотий самородок – можна розбагатіти за один день.



Команда “Світ навиворіт” продовжує цикл програм з пакистанського гірського регіону Гілгіт-Балтистан. У новій серії тревел-шоу показали місця, які називають “золотою землею”.

Ще в давнину торговці, які проходили тут Шовковим шляхом, говорили, що золото буквально лежить на берегах річок. Сьогодні цю особливу цінність регіону використовують групи кочівників, які вже багато поколінь живуть коштом видобутку золота.

Читати  8 місць, які варто відвідати в Будапешті

Дмитро Комаров вирішив перевірити, скільки золота можна дійсно знайти в гірських річках. Разом із золотошукачами ведучий вирушив випробовувати власну вдачу.

Пакистанські золотошукачі – це невелика група кочівників, які в передгір’ї Кашміру пересуваються від одного родовища до іншого. На один день мандрівник став повноцінним членом їхньої команди й показав, де і як добувають найбажаніший метал у світі древніми методами, вручну, абсолютно без участі техніки.

Читати  Мандрівники з Європи, Азії, Океанії: зросла кількість туристів, які в'їжджають в Україну

Робота дійсно важка. Уявіть, у вас немає дому, ви живете в наметах, миєте берег річки, заробляєте так гроші. А коли родовище бідніє – просто шукаєте іншу точку, переміщаєте наметове містечко далі за течією і продовжуєте промивати пісок і камені кожен день, десятиліттями, – розповідає Дмитро про золотошукачів.

Вони повідали ведучому про невідомі магічні властивості золота. А також допомогли наблизитися до головної мети – знайти найсильнішого шамана і запитати в нього про майбутнє.

Читати  Болгарія впускатиме українців без тесту й карантину щонайменш до кінця вересня

Також Комаров познайомився з прямим нащадком королівської сім’ї, яка розбагатіла шляхом видобутку золота. Принц поділився як сьогодні живе сім’я королів, що у них залишилося від колишньої розкоші, і секретом продовження життя.

 

Джерело: ТСН

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *