Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Плітвіцькі озера

Це найстаріший національний парк Хорватії. Тут є 16 великих і малих озер, які з’єднані більш ніж 140 протоками.

Вода у них смарагдово-блакитна через специфічні бактерії та водорості. Завдяки сприятливим умовам в озерах щороку формуються нові водоспади.



Туристи досліджують територію пішки. Проте не переживайте – заблукати тут неможливо, бо на кожному повороті стоїть навігаційний плакат. Також можна покататися на велосипеді.

А от купатися, рибалити чи займатися іншим активним відпочинком на Плітвіцьких озерах заборонено – це заповідна зона.

На вході можна купити квиток на один чи два дні. У період з 1 квітня до 31 жовтня вартість входу – 110 хорватських кун (близько 470 гривень) для дорослих, 55 кун (близько 240 гривень) для дітей.

Читати  Світовий туризм впав до рівня 30-річної давності – європосадовці

Національний парк Крка

Тут можна купатися, але заборонено рибалити, полювати чи залякувати тварин. У парку живуть близько 860 видів птахів та звірів, більше 20 видів риби.

Гуляти по національному парку можна пішки і є варіант замовити екскурсію на кораблику, яка коштує близько 30 євро (990 гривень). А ще – організувати окрему мандрівку до монастиря на території парку.

Ціна за вхід залежить від сезону і коштує до 200 кун (близько 870 гривень) для дорослих, до 120 кун (520 гривень) – для дітей.

Острів Млет

Більша частина острова – це національний заповідник. На острові можна займатися активним відпочинком.

На території можна взяти велосипеди і поїхати досліджувати острів навколо озер. Ціна – 30 кун (близько 130 гривень) в годину, 90 кун (близько 390 гривень) в день.

Читати  SkyUp Airlines запускає польоти з Києва до Мадрида

Також можна організувати сплав на байдарках. Прокат коштує приблизно стільки ж як і велосипедів.

Біля острова Млет розташовані піщані пляжі, які є рідкісними для Адріатичного узбережжя. Там можна відпочивати з дітьми – кожен пляж добре облаштований, з пологим і плавним входом у воду.

Єдиного входу в парк немає, але вхідний квиток потрібно купити в одному з інформаційних кіосків. Коштує він близько 65 кун (280 гривень).

Палац Діоклетіана

Він знаходиться у Спліті, палац побудував ще римський імператором. Тут знімали культовий серіал “Гра престолів”.

Читати  Найкращі міста світу 2021: рейтинг журналу Time Out

Саме звідти починалося місто, тому навколо формувалися перші храми, вулиці та площі.

Від палацу можна пішки прогулятися до головної набережної Спліта – пляжу Ріва. Там добре облаштована інфраструктура, можна пообідати у кафе чи ресторанчиках, купити сувеніри у місцевих.

Гуляти на території можна безкоштовно, але вхід в печери коштує 25 кун (108 гривень).

Князівський палац в Дубровніку

На території розташований музей, який розповідає про життя хорватських монархів. Можна подивитися на давню церкву, картини та антикварні речі місцевих правителів.

Перед палацом встановили фонтан та пам’ятник мореплавцю Міхо Працату. Він заповів усі свої гроші Дубровніку. Це єдиний пам’ятник у місті.

Вхід в падац коштує 130 кун (565 гривень).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *