Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Гірськолижні курорти західної України з’єднають дорогами й таким чином «закільцюють». Це дозволить туристам за один-два тижні відпочинку відвідати кілька локацій.


Про це розповіла голова Державного агентства розвитку туризму в Україні Мар’яна Олеськів у програмі «Официальный разговор» телеканалу «Дом».

Зараз агентство розвиває новий проєкт «Карпатське коло курортів». Це загальна кооперація з багатьма органами влади — в першу чергу, з Міністерством інфраструктури, «Укравтодором» і обласними державними адміністраціями.

Читати  SkyUp змінила правила перевезення ручної поклажі: що тепер можна взяти в салон літака

«Сьогодні ми маємо прекрасні гори Карпати. І, на жаль, маємо в цьому регіоні не дуже розвинений гірськолижний туризм — в тому розумінні, як це може бути, як це розвивається в сусідніх країнах: Польщі, Словаччини, Румунії. І ми розуміємо, що гори знаходяться поруч, але їх не з’єднують дороги», — зазначила Олеськів.

В рамках проєкту планують з’єднати гірськолижні курорти в так зване «кільце».

Читати  Неймовірні кар’єри України

«Завдяки цьому люди зможуть за тиждень-два відвідати не один курорт (наприклад, Буковель або Славське, або Боржаву, Пилипець), а відвідати їх усі, і перевірити якість послуг, які вони надають», — наголосила глава держагентства.

На думку Олеськів, також така синергія сприятиме своєрідній конкуренції між курортами в боротьбі за туриста, що призведе до підвищення якості послуг та зниження цін.

Будівництвом доріг між курортами займається «Укравтодор». Зараз йде робота по з’єднанню курортів Закарпатської області.

Читати  Ексінженер NASA поділився лайфхаком, як швидко розморозити лобове скло в автівці

«Наприклад, з’єднання курортів Боржава й Славське. Сьогодні відстань між ними близько 20-30 км — через це доводиться їхати в об’їзд. Зараз будується пряма дорога, яка дозволить скоротити цю відстань… Багато доріг вже побудовані. Ось в минулі вихідні по одній з них я проїжджала, і це дійсно вражає», — поділилася керівник держагентства.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *