Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

На острові Рузвельта, що у Нью-Йорку, планують побудувати 737-метрову житлову будівлю на 160 поверхів. Вона може стати найвищим “зеленим” хмарочосом у світі. Відповідний проєкт розробила французька архітектурна студія Rescubika, повідомляє Archinect News.



RESCUBIKA CREATIONS – архітектурна студія, що спеціалізується на образотворчому мистецтві.

Проєкт житлового хмарочоса передбачає використання дерев’яних будівельних матеріалів, а також, що він матиме 36 вітрових турбін, 1 600 дерев, 24 500 кв.м зелених стін та 7 000 кв.м фотоелектричних фасадів.

Читати  Bees Airline запускає чартерні рейси з Києва до країни білих ночей і північних сяйв – Фінляндії

Проєкт отримав назву Mandragore. Мандрагора – це рослина, оповита численними легендами. Це спричинено тим, що її форма часто нагадує людський силует, з руками і ногами.

За задумом Rescubika, своєю звивистою архітектурою споруда символізуватиме відносини людства з природою. А також нагадуватиме про те, що потрібно берегти навколишнє середовище. Головна мета Mandragore New York – поглинати більше вуглекислого газу, ніж виділяти.

Читати  Не одягнула маску, а намалювала: з Індонезії депортують росіянку

У проєкті також присутня концепція “енергетичної поміркованості”. Вона передбачає скорочення споживання енергії завдяки зміні способу життя. Це проявляється, зокрема, в обмеженні виробництва та споживання товарів і послуг.

За задумом архітекторів, мешканці Mandragore могли би працювати з дому, адже у кожній квартирі буде кабінет. Це допомогло б зменшити приміський трафік. За їхніми словами, будівля покликана стати частиною “міста майбутнього”, яке позитивно взаємодіятиме з людиною. До того ж, проєкт враховуватиме вуглецевий слід, який повинен стати “нульовим” до 2050 року.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *