Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У Таїланді стартувала заборона на продаж пластикових пакетів, громадяни викручуються як можуть. Для перенесення продуктів люди використовують авоськи, валізи і навіть вішалки для білизни і змагаються один з одним у креативності. А для користувачів соцмереж дивний флешмоб – відмінна можливість підняти собі настрій. Коли ще можна буде побачити парасольку або дитячу ванночку, забиті їжею.



Уряд Таїланду з 2020 року вирішив боротися з екологічними проблемами і ввів заборону на пластикові пакети, пише видання Coconuts Bangkok. Обмеження поки часткові – звичні «маєчки» можна купити в великих магазинах, але вже в 2021 році бан вступить в повну силу. Заходи пов’язані з бажанням скоротити кількість сміття, який завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу.

Читати  Українські "двійники" відомих світових локацій: вражаюча схожість

Але що дійсно радує – реакція тайців на цей закон. Жителі країни не стали висловлювати своє невдоволення і влаштовувати акції протесту, а поставилися до того, що відбувається з гумором. Заборона стала для людей відмінною можливістю проявити кмітливість і креатив, а соцмережі заполонили фотографії зі способами замінити целофановий пакет в супермаркеті.

Читати  Найбільше у світі: у Норвегії відкрили пряникове містечко

Потужна громадська підтримка пов’язана і з занепокоєнням за життя диких тварин. У 2019 році в одному тільки Таїланді було зареєстровано кілька випадків загибелі звірів, у яких знайшли пластик в травній системі.

Крім того, Таїланд посів шосте місце в світі серед країн, які скидають відходи в море. За останні півроку країна поліпшила свої показники на чотири позиції завдяки підтримці місцевих жителів.

Читати  Де жила Роксолана: цікаві факти про палац Топкапи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *