Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Україномовну версію настільної гри “Миколаївський магнат”, яка працює у режимі краєзнавчого квесту, створили в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї до 30-річчя Незалежності України.


Про це повідомив її автор, заступник директора музею Валерій Чернявський.

“Миколаївський магнат” – це всім добре відома “Монополія”, але на старомиколаївський лад. Вона зроблена у режимі краєзнавчого квесту і є інтерактивним засобом вивчення історії рідного міста. Тут можна купляти, продавати, здавати в оренду підприємства старого Миколаєва”, – розповів Чернявський.

Читати  Відкрили перший у світі інтернет-магазин з продажу втраченого багажу

За його словами, на створення цієї гри пішло близько трьох місяців, ще місяць – на вдосконалення і перезапуск.

Напередодні 30-ї річниці Незалежності України виникла ідея оновити гру, перекласти її українською мовою, адже перша версія була російською. Акцент зробили на учнях шкіл, щоб ті, граючи, змогли вивчати історію своєї малої батьківщини.

Читати  Перша столиця Італії. 7 причин закохатися в Турин

“Як порівняти з минулою версією, тут багато чого змінилося. Насамперед це текстовий квест, дизайн, культура оформлення, гральна атрибутика тощо. Гра охоплює історію міста Миколаєва починаючи з дня його заснування і до 1917 року. Тут є інформація про тодішніх міських голів, генерал-губернаторів, різні цікаві події. Загалом же йдеться про питання, які відображають базові знання історії та побуту міста в ті часи. Вигадали і власну валюту – миколаївські бони”, – зазначив автор.

Читати  У Дубаї відкрили готель для туристів з тваринами

Наразі тираж гри становить 300 примірників і її можна придбати в касі музею як сувенірну продукцію. Частина ігор буде використана в якості призів для переможців загальноміського квесту до Дня Незалежності “Символи моря”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *