Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
З нагоди 30-ї річниці Незалежності у мережі опублікували повнометражний фільм про туристичний потенціал України з мобільним путівником, якого вистачить на два місяці мандрівок.


“30-річчя Незалежності України – чудова нагода розкрити на повну її туристичний потенціал. Саме це і зробив Артем Шамбальов, автор YouTube-каналу “#БЕЗВИЗ” та співзасновник стартапу tTravel. Влітку 2020 року він відправився у двомісячну подорож по всій Україні, щоб створити повнометражний фільм та мобільний путівник з найгарнішими місцями. В результаті за 50 днів безперервної мандрівки було подолано понад 6 тисяч кілометрів та відзнято понад 300 цікавих локацій”, – йдеться у повідомленні.

Читати  Київські локації потрапили до рейтингу "найфотогенічніших" об'єктів ЮНЕСКО

Як зазначається, певні відрізки маршруту Шамбальов проходив один, інші – в компанії з друзями та однодумцями.

Про бюджет подорожі сам мандрівник говорить таке: “Розрахувати точний бюджет цієї подорожі на одну особу дуже складно, тому що на якихось ділянках маршруту я був один, на інших до мене долучались супутники. Гадаю, якщо б я два місяці подорожував один, то витратив би приблизно 50 тисяч гривень на всю подорож”.

“Чим більше я мандрував Україною, тим більше усвідомлював, що нічого не знаю про свою Батьківщину. В нас величезна кількість маловідомих надзвичайних місць, які необхідно показати як самим українцям, так і іноземцям! Саме тому фільм має англійські субтитри. Безумовно, країні є над чим працювати, і у фільмі я кілька разів акцентував увагу на аспектах, які треба покращувати в плані туризму, але перспективи в нас шалені”, – зазначив Шамбальов.

Читати  Український Прованс: де у нас можна знайти лавандові поля

Щодо того, що найбільше вразило в Україні, він не може відповісти коротко: “Насправді вразили десятки місць! Найбільший розрив шаблону відбувся у Дніпрі. Багато самих дніпрян мені казали, що в їхньому місті нічого робити, а я був настільки вражений, що навіть вважаю, що деякі квартали в Дніпрі виглядають сучасніше, ніж в Києві. Урбаністика в деяких кварталах цього міста вражає! Дуже мальовнича Херсонська область, Лядовський монастир на кордоні з Молдовою, величезна кількість соборів та палаців у невеличких селах… Кременець сильно вразив! Чернівці відкриваються дуже по-домашньому, якщо пройтись вузенькими тихими вуличками в кількох кварталах від центру міста. Кам’янець-Подільський – взагалі зразок маленького туристичного міста для мене! Дійсно файне місто Тернопіль! Ужгород має свою особливу затишну атмосферу. Івано-Франківськ – дуже недооцінене місто. Про локації в Карпатах можна розповідати годинами. Ну і, звичайно, Львів, Одеса та Київ! Але про них всі знають”.

Читати  Українець на велосипеді підкорив вулкан заввишки 6 тисяч метрів: фото

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *