Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
За ініціативи першої леді України Олени Зеленської у межах проєкту культурної дипломатії в лондонському Тауері запустили 27-й у світі та перший у Великій Британії україномовний аудіогід.


Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво глави держави.

«За останній рік, починаючи з червня 2020-го, попри складну ситуацію в усьому світі та невпинну боротьбу з коронавірусом нам вдалося поширити українську мову 27 локаціями, запустивши аудіогіди у найвизначніших культурних пам’ятках планети. Впевнена, що це лише початок нашої великої місії. Є ще безліч цікавих місць у світі, де незабаром лунатиме українська мова», — сказала Зеленська.

Читати  Ватикан посилює правила в'їзду для туристів: що зміниться

У жовтні 2020 року дружина Президента, перебуваючи в Лондоні, була присутня під час підписання Меморандуму з Адміністрацією історичних королівських палаців про створення першого аудіогіду українською мовою у Великій Британії. Відтепер у всесвітньо відомому Тауері з’явилася можливість прослухати екскурсію українською.

Тауер – архітектурний символ Великої Британії, музей-пам’ятка. Ця фортеця розташована на північному березі Темзи, в історичному центрі столиці країни – Лондона. За час свого існування комплекс споруд встиг побути арсеналом, скарбницею, місцем зберігання королівських коштовностей, але найвідомішим Тауер став як в’язниця.

Читати  Сама дорога ялинка в світі

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *