Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Документально-художня виставка «Великі земляки: Григорій Сковорода» відкрилася в Культурно-діловому центрі «Рубаненко і партнери» у Харкові.


Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради.

«Виставка приурочена до 30-річчя Незалежності України і Дню міста Харкова. Також в 2022 році відзначатиметься 300-річчя з дня народження великого українського філософа Григорія Сковороди. В основу проєкту покладено головну мету – дослідити сліди філософа, які він залишив на Слобожанщині, вивчити маршрути і місця, які він відвідав, з якими людьми зустрічався і про що розмовляв», – йдеться у повідомленні.

Читати  Найвідоміші острови Греції, які варто відвідати

Організатори виставки ставили перед собою завдання – вписати Григорія Савича в географію Слобідської України, зробити його ім’я близьким для пересічних слобожан, а не тільки для елітарних філософських кіл, які чітко фіксують його досягнення як мислителя.

Проєкт «Великі земляки» заснований творчим клубом «Вітальня на Дворянській» і Культурно-діловим центром «Рубаненко і партнери» в 2015 році. За час існування проєкту вже відбулися виставки, присвячені сім’ї Алчевських, Максиміліану Гельферіху, харків’янам-засновникам медичних шкіл, університетському архітектору Васильєву, графському роду Капністів.

Читати  Turkish Airlines влаштувала розпродаж квитків з України до США: куди можна полетіти й за скільки

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *