Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Катеринославський бульвар

Це чи не одна з найулюбленіших локацій жителів і візитна картка міста, що не залишить байдужими тих, хто вперше в Дніпрі.

Тут є все – дивовижна пішохідна зона, фонтани, пам’ятники, дніпровський “Біг Бен”, безліч магазинів, ресторанів та кафе – нудьгувати не вдасться. Будьте готовими добряче “пошопитися” – туристи запевняють, що піти з порожніми руками з бульвару не вийде!



Куля бажань

Цей артоб’єкт на Січеславській набережній після встановлення швидко став місцем зустрічі молоді.

Цікаво те, що кулю створили зі скляних дисків і в отворах між ними часто можна побачити невеликі папірці – на них жителі та гості міста діляться своїми мріями.

Читати  Будинок музики: у Будапешті відкрили незвичайний музей

Театр одного актора “Крик”

Це унікальний та неповторний театр, в якому актором і режисером, сценаристом і гримером, художником і костюмером, музичним редактором і сценографом є одна людина – заслужений артист України, лауреат численних премій Михайло Мельник.

Після перегляду вистав глядачі ще довго “відходять”, адже емоції, як на сцені, так і в залі, просто зашкалюють!

Центр “Менора”

Це унікальна споруда і найбільший у світі єврейський комплекс, аналогів якому немає ніде. Проєкт показує минуле, сьогодення і майбутнє єврейського життя Дніпра.

Читати  У Держтуризмі оголосили конкурс есе про розвиток туризму в Україні

Культурно-діловий центр складається з семи веж, що символічно являють собою Храмовий семисвічник.

Тут ви зможете замовити екскурсію музеєм, а наприкінці вийти на оглядовий майданчик, що розташований на 17 поверсі.

Водоспад “Поріг ревучий”

Колись одним з порогів Дніпра був дійсно “Поріг ревучий”, однак, після запуску Запорізької ГЕС – він зник. Тоді ж 2013 року цю назву отримав декоративний водоспад.

У висоту він сягає 17 метрів, а завширшки – 20. По-особливому водоспад “виблискує” ввечері, коли його підсвічують спеціальні світильники, що передають дванадцять тисяч відтінків.

Декілька цікавих фактів про Дніпро

  • Місто шість разів змінювало свою назву: Катеринослав, Новоросійськ, двічі Січеслав, Дніпропетровськ та Дніпро;
  • Центр міста розташований на правому високому березі Дніпра, на Придніпровській височині. Поетично Дніпро зветься “містом на трьох пагорбах”, що є частиною Придніпровської височини;
  • Крім того, Дніпро називають містом проспектів та космічною столицею колишнього Союзу – тут колись виробляли ракети Зеніт;
  • В межах міста через річку розміщені п’ять мостів: Кайдацький (Кодацький), Амурський (Двоярусний), Центральний, Мерефо-Херсонський та Південний;
  • У різних куточках міста розкинулося 12 фонтанів:
  • Найдовша набережна та найкоротше метро Європи, найбільший єврейський центр Менора, українська “Китайська стіна” – все це розташоване у Дніпрі.
Читати  У світі відбувся перший рейс з усіма вакцинованими на борту

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *